30.08.2018  |  Samfund

Arla Foods vil udbetale hele deres indtjening i 2018 til mælkebønder

Omkring 2.675 danske mælkebønder vil tilsammen få udbetalt cirka en milliard kroner som hjælp til at overleve sommeren uden regn.

For første gang nogensinde har Arla Foods besluttet at overføre årets overskud til 11.000 mælkeproducenter i syv lande, skriver DR.dk.

”Som et landmandsejet selskab bekymrer vi os meget om vores andelshavere, og vi anerkender, at sommerens tørke i Europa har været usædvanlig. Vi foreslår derfor, at der laves dette ekstraordinære tiltag i denne situation, siger bestyrelsesformand i Arla Foods, Jan Toft Nørgaaard, i en pressemeddelelse.

Læs også: Mælkeindsamling hjælper på Arlas grønne regnskab

De omkring 300 mil. euro (2,3 mia. kroner) bliver overført til andelshaverne i Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxembourg. Omkring 40 procent af årsregnskabet kommer fra danske ejere, som derved kan se frem til cirka en mia. kroner.

Forslaget skal drøftes til repræsentantskabsmødet i oktober. Endvidere bliver den endelige beslutning først truffet når årsresultatet godkendes i februar 2019.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere