09.11.2009  |  Strategi & ledelse

Bæredygtig chokolade

Marabou vil gradvist lade deres chokoladeproduktion overgå til udelukkende at benytte kakao, der er certificeret af Rainforest Alliance.

De kendte plader, bars og ruller af chokolade fra Marabou vil i løbet af de kommende år overgå til at blive produceret udelukkende af kakao, der er certificeret af den uafhængige miljøorganisation Rainforest Alliance. Beslutningen er taget af Kraft Foods, der står bag Marabou, og betyder, at de svenskproducerede chokolader fremover vil benytte kakao fra bønder, der arbejder under ordentlige forhold, med forbedrede dyrkningsmetoder, der hjælper både kakaobønderne og miljøet omkring dem. Hos Marabou ser man frem til det nye samarbejde.
”Dette er et vigtigt skridt i vores arbejde for bæredygtig udvikling, og repræsenterer, hvad vi som virksomhed og Marabou som mærke vil stå for. Vi kan som stor virksomhed gøre en forskel, fordi vi på globalt plan køber store mængder af kakao,” siger Malin Jönsson, Marketing Manager Chokolade.
Rainforest Alliance arbejder for at bevare den biologiske mangfoldighed og skabe bæredygtige levevilkår for arbejdere og bønder, der dyrker tropiske afgrøder, og også her er man positiv.
”Vores partnerskab med Kraft Foods og lokale grupper i Elfenbenskysten (verdens største kakaoproducent, red.) gør det muligt for os at skabe varige og positive forandringer i dagligdagen for kakaobønderne, deres familier og de samfund, de lever i. Sammen hjælper vi også med at beskytte vandløb, dyreliv og jord, mens vi lærer en ny generation af kakaobønder at arbejde for bedre miljø, etik og økonomi,” siger Edward Millard, kakaoekspert og Director for Sustainable Landscapes hos Rainforest Alliance.
Ifølge planen skal hele skiftet til certificeret kakao være afsluttet inden udgangen af 2012.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere