28.10.2020  |  Supply chain

Bæredygtige løsninger viser sig ofte billigere i det lange løb

Bæredygtige valg i offentlige indkøb ender i mange tilfælde med at kunne betale sig økonomisk, viser undersøgelse.

En undersøgelse foretaget af Viegand Maagøe for Miljøstyrelsen har kigget på sammenhængende mellem de laveste totaløkonomipriser og de laveste klimabelastninger i otte produkter (belysning, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, bærbare computere, transport, hæve/sænkeborde, asfalt og krus).

Antagelsen om at bæredygtige valg ofte er billigere i længden holdt stik.

Læs også: Se med her: Sådan bliver du klar til offentlige indkøb

”Vi havde en formodning om, at bæredygtige valg sagtens kan være billigere i længden, og den fik vi bekræftet. For stort set alle produktområder er der en sammenhæng mellem de laveste totaløkonomipriser og de laveste klimabelastninger. Med andre ord går pris og klima hånd i hånd", siger chefrådgiver i Viegand Maagøe Christian Aage Lundsgaard, der har været projektleder på undersøgelsen.

Totaløkonomien er et udtryk for den samlede udgift til indkøb, brug og bortskaffelse af et produkt, og det er netop dette, man skal have med i overvejelserne, når der skal foretages offentlige indkøb.

Undersøgelsen konkluderede blandt andet, at den dyreste løsning i indkøb af LED-lys havde den billigste totaløkonomi. Omvendt havde den billigste løsning i indkøb den dyreste totaløkonomi.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere