09.07.2021  |  Klima, miljø og energi

BASF: Aftale om vindenergi skal sætte nye standarder for klimavenlig produktion

Indhold fra partner Hvad er dette?

BASF har indgået en hensigtserklæring med det tyske energiselskab RWE om at dedikere en offshore vindmøllefarm til energiforsyningen af BASFs produktionsanlæg. Aftalen er et vigtigt skridt på vejen mod at gøre produktionen i hele BASF CO2-neutral i 2050.

Der er høje reduktionsmål og store ambitioner i den nye udmelding fra BASF og RWE, der ønsker at sætte en ny standard for klimavenlig produktion i den kemiske industri, der som branche har et højt energiforbrug. Den konkrete aftale kan potentielt spare klimaet for udledningen af 3,8 millioner ton CO2 årligt, hvoraf af de 2,8 millioner spares på BASFs produktionsanlæg i Ludwigshafen alene. Til sammenligning udleder hver dansker i gennemsnit 17 ton CO2 per år.

De to parter vil med en investering på op mod DKK 30 mia. i en 2 GW havvindmøllepark gøre store dele af koncernens produktion grøn ved bl.a. at bruge elektricitet til at muliggøre CO2-fri produktion af brint. Målet er at elektrificere produktionsprocesserne for basiskemikalier, som i øjeblikket er baseret på fossile brændstoffer.

BASF arbejder allerede med partnere om at udvikle disse teknologier, og for at fremme det fælles projekt har de administrerende direktører for BASF og RWE underskrevet en hensigtserklæring, der dækker et bredt samarbejde om oprettelse af yderligere kapacitet til vedvarende elektricitet og brug af ​​innovative teknologier til klimabeskyttelse:

”Sammen ønsker vi at fremskynde overgangen til en CO2-neutral kemisk industri gennem elektrificering og ved brug af CO2-fri brint,” fortæller Martin Brudermüller, bestyrelsesformand for BASF og Markus Krebber, der er administrerende direktør for RWE, i en fælles udtalelse.

Brudermüller understreger samtidig, at aftalen er et bevis på, hvordan klimabeskyttelse og konkurrenceevne kan gå hånd i hånd i den kemiske industri:

”Uden adgang til ​​tilstrækkelige mængder af elektricitet fra vedvarende kilder til konkurrencedygtige priser kan vi ikke omstille vores produktion. Derfor lykkes vi kun gennem innovativt og intensivt samarbejde mellem politik og industri, og på tværs af værdikæderne.”

Markus Krebber tilføjer: ”Det faktum, at vi allerede i planlægningsfasen kobler en ny havvindmøllepark til en industriel kunde som BASF, der vil konvertere sin produktion til grøn elektricitet og brint på dette grundlag, er nyskabende. Realiseringen af ​​vores forslag vil repræsentere en reel acceleration af udvidelsen af ​​vedvarende energi.”

Havvindemølleparken forventes færdigbygget i 2030, såfremt de regulatoriske vilkår tillader det.

Tags: BASF

Mere fra BASF

BASF

www.basf.com/dk

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Mere end 110.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Indu…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere