23.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Berendsens tekstiler lever op til de højeste miljøkrav – og det kan vi dokumentere

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos Berendsen Danmark giver vi ikke kun vores kunder garanti for, at alle led af vores forsyningskæde er miljørigtige. Vi stiller også krav til vores leverandører om, at de skal kunne dokumentere, at vores tekstiler er produceret med omtanke for miljøet.

85 % af Berendsens tekstiler er miljømærkede

Hos Berendsen Danmark kan vi dokumentere, at 85 % af vores tekstiler er certificerede ud fra mindst ét af mærkerne:

  • Svanemærket: Det officielle nordiske miljømærke, stiftet af Nordisk Ministerråd
  • EU-blomsten: Det officielle europæiske miljømærke, etableret af EU-Kommissionen
  • OEKTO-TEX: Verdens førende sundhedsmærke for tekstiler, der er undersøgt for sundhedsskadelige stoffer

Anne-Sophie Stokbro er CSR-chef hos Berendsen Danmark, og som hun forklarer, handler vores høje leverandørkrav til tekstilernes mærkning ikke kun om vores egen ambition om at være bæredygtige:

”Hvis vi skal være på forkant med vores kunders behov, er det helt essentielt, at vi ikke bare fokuserer på vores egen forsyningskæde med miljørigtig vask og levering af tekstiler til landets virksomheder. Vi rykker hele tiden et ekstra led ud i forsyningskæden og tager ansvar for, at ikke kun vi hos Berendsen – men også vores leverandører – følger med de stigende miljøkrav, vores kunder står overfor. Svanemærket, EU-blomsten og OEKO-TEX skærper jo løbende kravene, så når vores tekstiler har mærkerne i orden, kan vores kunder også stole på, at de konstant bliver mere miljørigtige”.

Arbejdstøj skal fremfor alt beskytte medarbejdere og produkter optimalt

Udover kravene til mærkningen, stiller vi også høje kvalitetskrav til vores tekstiler. Kvalitetstekstiler holder længere og er derfor mere bæredygtige. Og særligt når det gælder vores sortiment af arbejdstøj, er vi nødt til at vægte beskyttelsesevnen fremfor alt. Anne-Sophie Stokbro forklarer:

”At 85 % af Berendsens tekstiler er mærkede med Svanemærket, EU-blomsten eller OEKO-TEX, er et meget højt tal. Især set i betragtning af at vi forsyner nogle af landets største virksomheder indenfor jern- og metalbranchen og den petrokemiske industri med arbejdstøj, der skal være flammehæmmende, antistatisk eller indeholde fluorescerende materiale. Her går vi aldrig på kompromis med tøjets – og medarbejdernes – sikkerhed for at opnå et miljømærke.”

Vil du mere om hvilke CSR-mæssige og totaløkonomiske fordele, din virksomhed kan få ved at samarbejde med en tekstilpartner, som tager hensyn til miljøet i alle led af forsyningskæden? Send os en e-mail på: pmsupport@berendsen.dk eller ring på tlf. 70 13 33 31 – så vender vi tilbage til dig indenfor et døgn.

Hvilke krav stiller miljømærkerne til tekstilerne?

  • Svanemærket: Stiller høje miljøkrav til hele produktets livscyklus (fra råvare til produktion og bortskaffelse) og til kemikalieforbruget. Kravene skærpes løbende, og for at opnå mærkningen, skal produktet igennem en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark.
  • EU-blomsten: Stiller også høje miljøkrav til hele produktets livscyklus og kemikalieforbrug – men EU-blomsten er det officielle europæiske miljømærke.
  • OEKO-TEX: OEKO-TEX stiller krav til tekstiler om, at de ikke må indeholde kemiske stoffer, der kan – eller mistænkes for at kunne – skade kroppen. OEKO-TEX-kravene er mere omfattende end lovgivningen, og f.eks. tekstilernes sytråd, lynlåse og knapper testes også.

Mere fra Berendsen Textil Service A/S

Berendsen Textil Service A/S

www.berendsen.dk

Berendsen er en del af Elis – en international multiservice-leverandør, der tilbyder løsninger indenfor tekstil-, hygiejne- og facility services. Elis er til stede i Europa og Latinamerika og er førende i de fleste af de 28 lande, hvor virksomheden har aktiviteter. Koncernen har 45.000 professionelle medarbejdere i 440 produktions- og servicecentre, og vi arbejder for…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere