05.07.2021  |  Klima, miljø og energi

BESTSELLER INVESTERER I TEKSTIL-TIL-TEKSTIL TEKNOLOGI

Indhold fra partner Hvad er dette?

BESTSELLERs investeringsarm Invest FWD er blandt den finske tekstilteknologigruppe Infinited Fiber Companys seneste investorer. Samtidigt underskriver BESTSELLER en flerårig købsaftale på deres patenterede fiber, Infinna.

Infinited Fiber Companys seneste finansieringsrunde – som sikrer virksomheden investeringer for 30 millioner euro – placerer BESTSELLERs investeringsarm Invest FWD blandt den finske tekstilteknologi-gruppes nye investorer. Samtidigt underskriver BESTSELLER en flerårig købsaftale på deres patenterede fiber, Infinna.


Det seneste år har BESTSELLERs innovationsplatform Fashion FWD Lab samarbejdet med Infinited Fiber Company og dets patenterede Infinna-fiber for at undersøge såvel produktionspotentiale som investeringspotentiale.

”I kraft af vores samarbejde har vi udviklet de første prototyper og med egne øjne set, at Infinna kan leve op til vores krav til kvalitet, udseende og bæredygtighed. Med Infinited Fiber Companys kom-mende flagskibsfabrik kan vi faktisk skalere dette eminente cirkulære materiale og med tiden gøre det til en konkurrencedygtig fiber til konventionelle fibre, ”siger Camilla Skjønning Jørgensen, BEST-SELLERs Sustainable Materials & Innovation Manager, som står bag Fashion FWD Lab .

Simultant med investeringen i virksomheden har BESTSELLER også indgået en flerårig købsaftale med Infinited Fiber Company.

”For os er dette meget mere end en investering. Det er muligheden for at forbedre miljøpåvirkningen i modeindustrien, da vi står med en teknologiløsning, som muliggør tekstil-til-tekstil genanvendelse. Samtidig repræsenterer det potentialet for BESTSELLER til at nå vores Nordstjerne og blive circular by design. Og vigtigst af alt: det er kun begyndelsen.”

Infinited Fiber Companys teknologi forvandler cellulosebaserede råmaterialer, såsom bomuldsba-seret tekstilaffald, til Infinna - en unik, regenereret tekstilfiber af højeste kvalitet, der ligner og føles som bomuld. Infinna er bionedbrydeligt og indeholder ingen mikroplast, og tøj, der er fremstillet med fibrene, kan senere hen genanvendes i samme proces med andet tekstilaffald.

Et storartet match

“Vi er meget begejstrede for dette samarbejde og håber at opbygge et stærkt og langvarigt partner-skab med Infinited Fiber Company – både som en investor og som forretningspartner. Infinited Fiber Company står med en mulighed for at skabe cirkularitet i modeindustrien via tekstil-til-tekstil gen-anvendelse, hvilket er et storartet match med Invest FWDs intention om at supportere både det fulde økosystem i modebranchen og BESTSELLERs bæredygtighedsstrategi Fashion FWD gennem strate-giske investeringer,” siger Lise Kaae, CEO i HEARTLAND A/S og bestyrelsesmedlem i Invest FWD.

Udover Invest FWD, er flere andre investorer med i denne investeringsrunde, heriblandt Adidas, Se-curity Trading Oy samt de eksisterende investorer H&M Group og Nidoco AB.

”Vi er særdeles glade for at byde vores nye investorer velkommen og samtidig taknemmelige for den fortsatte support fra vores ældre investorer,” siger Petri Alava, medstifter og CEO, Infinited Fiber Company.

”Disse nye investeringer gør det muligt at fortsætte i fuld fart med tilrettelæggelse, miljøtilladelser og rekruttering af de specialiserede fagfolk, som er nødvendige for at bringe vores flagskibsprojekt videre. Derudover kan vi nu booste vores pilotproduktion, så vi kan fastholde og udvide vores kun-debase som forberedelse til både vores flagskibsfabrik og fremtidigt salg af teknologilicenser.”

Mere fra BESTSELLER

BESTSELLER

http://bestseller.com/

BESTSELLER er en international familieejet virksomhed, der via mere end 20 individuelle brands sælger modetøj, sko og accessories til kvinder, mænd, børn og teenagere. BESTSELLER har ca. 250 butikker i Danmark under brand-navne som VERO MODA, ONLY, JACK & JONES and VILA. BESTSELLER har en målsætning om at bidrage til udviklingen af en mere b…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere