09.04.2014  |  Strategi & ledelse

Bilindustrien har fokus på bæredygtige forsyningskæder

Den globale bilindustri står nu sammen om at sætte fokus på mere en etisk og miljøvenlig forsyningskæde.

En stor del af verdens bilfabrikanter er blevet enige om, at de vil øge deres fokus på menneskerettigheder og miljø- og medarbejder etik i virksomhedernes globale forsyningskæder. Det oplyser organisationerne Automative Industry Action Group og CSR Europe. Det skriver greenbiz.com. 

“Vi bestræber os på at blive dygtige til både at levere og udvikle os på den bæredygtige front. Mennesker og miljøet er bilindustriens vigtigste ressource. Det er årsagen til, at vi står sammen om at opstille den højeste standard for virksomhedsintegritet og en forsyningskæde, der tager højde for både miljø og mennesker”, står der i aftalen fra bilindustrien som greenbiz.com har bragt.   

Læs også: Blødende bilindustri presset til bæredygtig omstilling

Følgende bilfabrikanter bakker op om de nye retningslinjer for en bæredygtig forsyningskæde: BMW, Daimler/Chrysler, Fiat, Ford, General Motors, Honda, Jaguar/Land Rover, Peugeot/Citroen, Scania, Toyota, Volkswagen og Volvo.

Flere af fabrikanterne har i dag egne standarder for en bæredygtig forsyningskæde, men ifølge Greenbiz.com har alle holdningen om, at en samlet indsats giver den største fordel og effekt. I det nye tiltag er der beskrevet et minimum af retningslinjer, som bilfabrikanternes underleverandører forventes at følge. 

Se de nye retningslinjer fra bilindustrien her

-TK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere