09.01.2013  |  Strategi & ledelse

Birgitte Mogensen vil være professionelt bestyrelsesmedlem

Den erfarne CSR-ekspert og partner i PwC Birgitte Mogensen har opsagt sit partnerskab og vil i fremtiden sætte et ”hardcore” CSR-fodaftryk i danske virksomheders øverste ledelse.

Birgitte Mogensen forlader PwC for at blive professionelt bestyrelsesmedlem. Erhvervsmagasinet CSR har stillet csr-eksperten fem hurtige spørgsmål om hendes karriere og om csr's status i virksomhederne i fremtiden.

Hvorfor forlader du PwC nu?
Jeg står her ved indgangen til 2013 med tre esser i hånden:

  • 20+ års erfaring som statsautoriseret revisor
  • 15+ års kompetence med forretningsdrevet CSR
  • Det rette køn i lyset af den netop vedtagne lovgivning i Danmark, der medfører, at de 1100 største virksomheder i 2013 skal sætte sig mål for at få mere ligevægt mellem mænd og kvinder i deres bestyrelse.

Denne kombination giver en profil, som kan gøre en særlig forskel i en række danske virksomheder. Jeg har derfor truffet den beslutning at opsige mit partnerskab i PwC.  Jeg vil bruge mine kompetencer og erfaring til at sætte et ”hardcore” CSR fodaftryk i danske virksomheders øverste ledelse.

"CSR er blevet en iboende del af virksomhedens kommercielle strategi, risikostyring og ledelsesstil".

Birgitte Mogensen om CSR's status i virksomhederne om 10 år.

Hvornår kan du påbegynde at arbejde i bestyrelser?
Jeg fratræder ved udgangen af marts 2013, men ville kunne blive optaget i bestyrelser inden da. PwC støtter fuldt ud min beslutning, og jeg fortsætter også CSR-fagtekniske relationer og vil repræsentere PwC i foreninger og udvalg, herunder som formand for CSR udvalget for FSR – danske revisorer.

Er CSR organisatorisk på vej op i danske virksomheder?
Helt bestemt, især i de store og større virksomheder. Der er også en udvikling igang, hvor virksomheder nedsætter CSR komiteer, som skal samle CSR arbejdet på tværs i organisationen og sørge for, at fokus til stadighed er forretningsdrevet og med iagttagelse af CSR makroerne.

Er du interesseret i at arbejde i CSR-komiteer?
Ja, jeg ser at jeg har en særlig rolle at spille der, hvor en virksomhed ønsker en permanent ekstern aktør i det interne komitearbejde; det kan også være i virksomheders risiko-komiteer.

Hvor er CSR om 10 år?
Det er forsvundet ind i virksomhedens DNA. CSR er blevet en iboende del af virksomhedens kommercielle strategi, risikostyring og ledelsesstil. Jeg vil ind og gøre en forskel i bestyrelsesarbejdet for de nu visionære virksomheder.

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere