02.08.2013  |  Klima, miljø og energi

BMW satser på elbiler

Fremtidens bil kører på elektricitet. Det forudsiger bilgiganten BMW, der for nyligt præsenterede en elbil.

Selvom det er hårde tider for elbilbranchen, er der endnu lys for enden af tunnelen. BMW har netop løftet sløret for sin fremtidige satsning: elbilen BMW i3. Det skriver dr.dk.

Det er ikke uden betydning, at en bilproducent som BMW støtter op om elbilen. Det kan sikre dens overlevelse, mener chefredaktør for BilMagasinet Mikkel Thomsager.

Læs også: Roskilde Festival kører i elbiler i år

”Det, der er sket nu, er, at EU har lavet nogle krav til co2-udledningen fra bilproducenterne. Det gør, at bilproducenterne lancerer en række elbiler, og det er jo dem, der mere eller mindre bestemmer, hvad vi kører i, så interessen vil stige”, siger han.

BMW's nye i3 har en kombineret el- og benzinmotor, hvilket betyder, at benzinmotoren kan lade batterierne op, mens man kører. På den måde undgår man elbilens største udfordring, nemlig dens rækkevidde, påpeger Mikkel Thomsager.

”Elbilen er forholdsvis nem at bruge, der er ikke ret meget mekanik, der skal vedligeholdes, så det er ret simpelt. Men den passer stadigvæk bedst til de korte ture”, siger han.

Læs mere om BMWs elbil her.

Tags: BMW, Elbil

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere