23.09.2009  |  Klima, miljø og energi

Borgere skal råde politikere om klimaforandringer

Dansk Teknologiråd står bag verdens hidtil største borgerinddragelsesprojekt, hvor blandt andet 100 udvalgte danskere skal give verdens statsledere gode råd om klimaet.

Borgertopmødet i København er et af i alt 46 borgertopmøder i 39 lande kloden rundt, som afvikles samme dag under overskriften ”World Wide Views on Global Warming”. I lande så forskellige som Canada, Kina, Uganda, Indonesien og Chile vil borgere med forskellige aldre og baggrunde mødes for at diskutere, hvordan de mener politikerne bør håndtere den globale opvarmning. Formålet med ”World Wide Views” er at viderebringe holdninger fra helt almindelige borgere til de politiske beslutningstagere. Blandt borgerne er eksempelvis en pensionist fra Middelfart, en landbrugsmekaniker fra Suldrup og en Mærsk-officer fra Svendborg. Efterfølgende vil mødernes resultater blive afleveret direkte til klima- og energiminister Connie Hedegaard, der sammen med verdens statsledere på FN’s klimatopmøde i december skal træffe beslutninger, som kan få vidtrækkende konsekvenser for klodens fremtid.
”World Wide Views skaber en unik mulighed for at inddrage borgere fra alle hjørner af verden i processen frem mod klimakonferencen i København til december. Det sikrer, at vi politikere får et realitetstjek på, hvordan verdens borgere synes, at aftalen skal skrues sammen,” siger Connie Hedegaard, der udover at være klima- og energiminister også er projektets ambassadør.
-JR

Mere fra Christian

Christian Grunert Pedersen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere