15.04.2015  |  Klima, miljø og energi

Brosbøl: Dansk teknologi kan løse verdens vandproblemer

Miljøminister Kirsten Brosbøl vil på World Water Forum i Sydkorea skabe opmærksomhed om dansk vandteknologi og arbejde for, at konferencen sender et stærkt signal til FN om at vedtage ambitiøse bæredygtighedsmål for vand.

750 millioner mennesker lever i dag uden adgang til rent drikkevand, og om ti år vil det være steget til 1,8 mia. mennesker. Alligevel bliver op mod halvdelen af vandet i dag spildt, før det når frem til dem, der skal drikke det.

Med de fakta i baghovedet er miljøminister Kirsten Brosbøl draget til Sydkorea for at deltage i World Water Forum, som er verdens største vandkonference og afholdes hver tredje år.

”Det er med en blanding af stolthed og frustration, jeg tager til World Water Forum. Stolthed over den danske vandsektor der er i verdensklasse, og som stort set kan løse ethvert problem, der omhandler vand og spildevand. Men samtidig frustration over at så mange mennesker stadig ikke har adgang til rent drikkevand eller ordenlige toiletforhold”, siger Kirsten Brosbøl.

Tidligere på året meldte World Economic Forum ud, at begrænset adgang til vand bliver den største globale trussel mod økonomisk udvikling og menneskers velbefindende de kommende ti år.

40 til 60 vand- og miljøministre mødes
I efteråret skal FN vedtage en række bæredygtighedsmål blandt andet for vand - de såkaldte Sustainable Development Goals. Miljøministeren vil bruge vandkonferencen, hvor 40 til 60 vand- og miljøministre fra hele verden mødes, til at presse på for, at vand kommer øverst på FN’s dagsorden.

Hun skal blandt andet mødes med FN's vicegeneralsekretær Jan Eliasson og FN’s rådgivende organ (UNSGAB) for at drøfte, hvordan bæredygtighedsmålene kan få størst mulig reel indvirkning på vandområdet.

”Jeg vil arbejde for, at vi ender med en stærk deklaration, som viser FN, at vand er et af verdens største problemer og samtidig skabe fokus om de mange danske løsninger, som allerede eksisterer. Verdens fokus på behovet for at genanvende, rense og spare på vand kan få stor betydning for Danmark og danske, grønne arbejdspladser”, siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Eksport af vandteknologi skal fordobles
For at styrke eksporten af dansk vandteknologi, blev miljøministeren i sidste måned enig med en samlet vandbranche om ny vision for eksport af vandteknologi: Den skal være fordoblet senest i 2025. Potentielt vil det kunne skabe 3-4.000 danske arbejdspladser.

30.000 virksomheder vil være repræsenteret på World Water Forum, ligesom der ud over vand- og miljøministrene vil være forskere, investorer og deltagere fra vandforsyninger.

Ud over møder med ministre og regeringsledere skal miljøministeren besøge den danske stand i byen Daegu, hvor Danfoss, Grundfos, DHI, AVK, Danish Water Forum og DTU udstiller.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere