20.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Californien trækker bilmarkedet i en grønnere retning

Californien sætter mål for transportsektoren, som i dag samlet står for halvdelen af statens drivhusgasudledninger.

Fra 2035 skal alle nye biler, der sælges i Californien være elektriske. Det skriver Verdens Bedste Nyheder.

Transportsektoren er en af de helt store CO2-syndere i USA. I Californien står transportsektoren for 41 procent af de samlede drivhusgasudledninger, og dertil kan man lægge yderligere 11 procent oveni til fremstilling af benzin og diesel.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Californien vinker farvel til diesellastbilen

Californien har allerede, som de første i verden, lavet en lov for køretøjer, der transporterer varer. Fra 2024 skal 5 procent af alle vare- og lastbiler være elektriske og løbende stige frem imod 2045, hvor alle nye tunge køretøjer skal være fossilfrie. Det samme gælder for busser, her hedder deadlinen dog allerede 2029.

Californien er storaftager af biler med mere end to millioner købte biler årligt. Efterspørgslen på elbiler vil derfor kunne påvirke bilproducenterne til at gå i en grønnere retning, ligesom Californien med stor sandsynlighed vil inspirere andre amerikanske stater til at følge trop.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere