Chokoladekrise: Kakaobøndernes forhold skal i centrum
Kakaobøndernes forhold skal være centrum i chokoladeproducenternes forretningsplan, hvis en fremtidig mangel på chokolade skal undgås, vurderer en ny rapport.
En stigende chokolade-efterspørgsel fra lande som Kina og Brasilien sammenlagt med klimaforandringer, der mindsker den egnede jord til kakaoproduktion, gør, at der snart kan opstå en mangel på chokolade. Hvis det skal undgås, skal chokoladeproducenterne til at ændre strategi, fremgår det af rapporten The Annual Earth Security Index.
Læs også: Nestlé opruster med bæredygtig chokolade
Ifølge rapporten skal chokoladeproducenterne fremover have kakaobøndernes forhold i centrum af deres forretningsplan, hvis ikke de fattige landmænd skal skifte til mere lukrative afgrøder som palmeolie eller gummi.
Nestlé og Barry Callebaut, der producerer næsten en fjerdedel af verdens chokolade, har ifølge virksomhederne selv investeret i bæredygtighedsprogrammer, der understøtter de små kakaobønder. Men det er ikke nok, fastslår rapporten.
Læs også: Nestlé hæver sine CSR-mål for 2020
The Earth Security Index 2015 vurderer desuden, at palmeolie, soja og majs også kan gå hen og blive fremtidige mangelvarer, skriver theguardian.com.
-SSM