19.11.2014  |  Klima, miljø og energi

Cleantech-projekt har skabt over 1.000 job

Danmarks største regionalfondsprojekt, Copenhagen Cleantech Cluster, har skabt over 1.000 nye job, viser en evaluering fra Oxford Research.

Om cleantech

Begrebet cleantech – ren teknologi – dækker over aktiviteter, som udvikler processer eller produkter, der eksempelvis bidrager til bedre ressourceudnyttelse, vedvarende energi eller en mere miljø-og klimavenlig produktion. 

Over 1.000 nye job, tiltrækning af 12 internationale virksomheder og starthjælp til over 100 iværksættervirksomheder inden for cleantech. Det er nogle af resultaterne af Danmarks største regionalfondsprojekt, Copenhagen Cleantech Cluster (CCC).

Læs også: Clean arrangerer workshop i Beijing

En evaluering fra Oxford Research viser desuden, at projektet har medført etableringen af den selvbærende klyngeorganisation ”Clean” med over 170 medlemmer, der fremover kan skabe vækst og innovation inden for cleantech-branchen. Under projektet har flere virksomheder og universiteter arbejdet tættere sammen, og der er skabt 64 nye forsknings- og innovationssamarbejder.

Læs også: Tema om cleantech

Copenhagen Cleantech Cluster blev etableret i 2010 for at skabe vækst og beskæftigelse inden for cleantech i hovedstadsregionen og på resten af Sjælland. Formålet har været at udvikle området til en af verdens førende cleantech-klynger gennem innovation og samarbejde blandt danske cleantech-virksomheder, videninstitutioner og offentlige myndigheder.

Region Hovedstaden og Vækstforum Hovedstaden har stået for en stor del af medfinansieringen af CCC-projektet, som afsluttes ved udgangen af 2014.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere