03.02.2015  |  Klima, miljø og energi

CO2-neutral transport i Tyskland

Transportfirmaet TNT tilbyder nu CO2-neutrale forsendelser i Tyskland. Initiativet skal hjælpe virksomheder i arbejdet med at begrænse deres miljøpåvirkning.

Transportvirksomheden TNT indfører nu muligheden for at vælge CO2-neutrale ekspres-forsendelser på det tyske marked. Tilbuddet er uden ekstraomkostninger, men gælder til en start altså kun tyske kunder.

Kunder på det tyske marked kan dog også vælge CO2-neutralitet for deres internationale forsendelser. Herved modtager de hvert år et certifikat, der angiver, hvor meget CO2 TNT har ’sparet’ på deres vegne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"CO2-neutral express er en del af vores udvidede pallette af CO2-services. Her finder kunderne også værktøjer til at måle emissioner historisk og til at modellere fremtidig udledning. Målet med de nye services er at give vores kunder viden om transportens miljøpåvirkning og grundlag for at handle på baggrund af fakta", siger Susanne Vatta, administrerende direktør i TNT Danmark.

TNT’s CO2-services er udviklet til store virksomheder med komplekse CO2-programmer, men giver ifølge TNT også små og mellemstore virksomheder gode redskaber til deres miljøarbejde.

Den CO2-neutrale shipping sker i to skridt: Først måler TNT udledningen for hver konkret forsendelse. Dernæst neutraliseres udledningen ved indkøb af modsvarende CO2-kreditter.

TNT anvender alene CO2-kreditter fra bæredygtige energiprojekter, som lever op til den såkaldte Gold Standard. Desuden udføres al verificering af den anerkendte, eksterne auditør SGS, mens TNT’s CO2-beregningsmetode følger EU-normen EN16258.

De kommende måneder vil TNT udrulle sine nye CO2-services til andre, store europæiske lande, oplyser transportvirksomheden i en pressemeddelelse.

Læs mere om TNT’s CO2-services

- JKK 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere