19.07.2018  |  Klima, miljø og energi

CO2-neutrale havnebusser på vej til København

Fra januar 2020 kommer der fem nye havnebusser, der alle sejler på el. Det skal give renere luft til Københavnerne.

Fremover bliver sejlturen i Københavns Havn med havnebussen mere miljøvenlig, skriver tv2lorry.dk. 

I januar 2020 vil fem nye, eldrevne havnebusser nemlig være klar til at sejle folk fra Teglholmen til Refshaleøen.

Læs også: Norsk rapport: Hybrid-fiskerbåde kan halvere CO2-udslip 

Den nye flåde udleder hverken CO2 eller NOx og partikler fra motorerne. De nye, grønnere havnebusser støjer også væsentligt mindre både indenfor og udenfor.

”Københavnerne skal kunne trække vejret frit. Derfor er ren luft en mærkesag for mig. De nye eldrevne havnebusser er afgørende for vores mål om at reducere luftforureningen i København. Jeg glæder mig til, at vi i 2020 kan søsætte de fem nye grønne havnebusser”, siger overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

-JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere