18.09.2015  |  Kommunikation

Connie Hedegaard bliver ny formand for Concito

Tidligere kommissær, minister og journalist Connie Hedegaard er blevet valgt til ny formand for den grønne tænketank Concito.

Den grønne tænketank Concito får ny formand i skikkelse af tidligere EU-kommissær og konservative minister, Connie Hedegaard. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter Connie Hedegaard med klimadagsordenen, hun beskæftigede sig med igennem både Anders Foghs regeringstid og sin tid som kommissær under tidl. kommissionsformand José Manuel Barroso.

Læs også: UK stopper grøn støtte – rammer dansk erhvervsliv

”Jeg er glad for at få muligheden for at bidrage til Concitos vigtige arbejde”, siger Connie Hedegaard og uddyber:

”Vi har brug for en stærk og uafhængig klimastemme, der med dyb faglig viden går i konstruktiv dialog med beslutningstagere, virksomheder og andre interessenter om at identificere de bedste og mest holdbare løsninger i den grønne omstilling”.

Connie Hedegaard lover også at bringe sit store cv og sine kompetencer i spil for at fremme tænketankens arbejde.

”Jeg vil bestræbe mig på at bringe min erfaring og viden ind i arbejdet og ser frem til sammen med den øvrige bestyrelse og sekretariatet at bringe Concito endnu videre”.

”En af Danmarks vigtigste klimastemmer”

Og for Concito er der tale om noget af et scoop, vurderer fungerende direktør og næstformand, Anders Eldrup.

”Connie Hedegaard er en af Danmarks vigtigste stemmer på klima- og energiområdet. Hun kender det politiske system indefra og har et unikt kendskab til klima- og bæredygtighedsdagsordenen i Danmark og internationalt”, siger han og uddyber:

Læs også: EU vil have højere priser på CO2-kvoter

 ”Vi er stolte af at have fået Connie ombord, og med hende som formand får vi nye kompetencer, som kan drive Concito og den grønne omstilling fremad. Jeg glæder mig til samarbejdet”.

Connie Hedegaard er uddannet cand.mag. i historie og litteraturvidenskab og overtager forkvindeposten efter Stine Bosse, der forlod stillingen i juni.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere