27.10.2014  |  Klima, miljø og energi

Connie Hedegaard får formandspost i ny miljøfond

Den afgående klimakommissær Connie Hedegaard bliver formand i en ny international miljøfond, der har danske rødder.

Danmarks afgående EU-kommissær, Connie Hedegaard, skal fremover være formand for den nye klimafond Kann Foundation. Det er Velux-familien Kann Ramussen, der står bag den internationale fond, der stadig er under oprettelse. Det skriver jyllands-posten.dk.

Læs også: Connie Hedegaard: Amerikansk klimaplan skaber optimisme

Klimafonden bliver stiftet af Villum Fonden, som er hovedaktionær i VKR Holding og blandt andet ejer vindueproducenten Velux.

Villum Fonden skriver i en pressemeddelelse, at fondens hovedformål vil være "at engagere sig i miljøspørgsmål på internationalt plan". Planen er, at Villum Fonden de næste ti år skal finansiere den nystiftede fond med 100 millioner årligt.

I den samme pressemeddelelse skriver Connie Hedegaard, at der skal ske noget handling nu, da verdens klima og miljø er udfordret.

”Med en milliard kroner til Kann Foundation giver Kann Rasmussen-familien et skub til, at verden i højere grad får tænkt klima, miljø og økonomi sammen”, skriver hun.

Læs også: FN: Klimaændringerne vil ramme kloden hårdt

Og Connie Hedegaard mener netop, at det er vigtigt at få økonomisk vækst til at hænge bedre sammen med klima og miljø.

”Derfor er det et privilegium som bestyrelsesformand for Kann Foundation sammen med bestyrelsen at kunne iværksætte vigtige projekter inden for netop dette felt”, lyder det fra Connie Hedegaard.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere