Novo Nordisk: Vi vil udvikle konkrete løsninger, så vi er relevante, ansvarlige og resiliente

Vi har talt med Susanne Stormer, som er Vice President for Group Sustainability i Novo Nordisk, om deres planer for bæredygtighedsarbejdet i 2018.

Susanne Stormer fortæller gerne om Novo Nordisks arbejde med bæredygtighed, her ved en konference i august 2017. Foto: Ethical Boardroom video.

09.02.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er jeres top-prioriteter i 2018?
I 2017 diskuterede vi internt i Novo Nordisk, hvordan vi kan drive forretning på en måde, der sikrer os i forhold til fremtiden. Meget kort fortalt, nåede vi frem til, at det handler om at være ”Relevant, Responsible og Resilient”.

Relevant handler om at skabe værdi for vores kunder (patienterne), partnere, medarbejdere og aktionærer ved at udvikle innovative og konkurrencedygtige løsninger på reelle behow. Responsible betyder i Novo Nordisk, at vi driver virksomhed ud fra den tredobbelte bundlinje. Resiliente handler om, at vi skal kunne forstå og forberede os på forandringer i vores omverden, så vi kan gribe og skabe de muligheder, der kommer ud af disruption og bruge dem til at drive innovation.

I vores sustainability-team skal vi levere i forhold til alle tre elementer. Men vi kommer i særlig grad til at arbejde med at styrke forståelsen af, hvordan den tredobbelte bundlinje skaber værdi blandt alle Novo Nordisks medarbejdere, og især i vores ledelseslag. Det handler om at styrke kompetencer og forankre det i virksomheden, f.eks. ved at styrke forbindelsen mellem forretning og bæredygtighedsaktiviteter. Vi skal f.eks. se på, hvordan vi gør vores arbejde med SDG’erne mere konkret. Det handler igen om, at ansvarlighed ikke er noget man gør som noget ekstra, men den måde man driver forretningen på.

Cities Changing Diabetes er et flagskibsprojekt i Novo Nordisks CSR-arbejde..

Samtidig må man ikke glemme, at når man taler om ansvarlig virksomhedsdrift, så er der altid brug for at lave rigtig meget benarbejde på etablerede områder: respekt for menneskerettigheder, ansvarlighed i leverandørkæden, forretningsetik osv. Her fokuserer vores udviklingsarbejde på at strømline arbejdet og få lagt den samme due diligence-metodik ind over alle de emner, vi arbejder med. Vi er også i gang med en ny miljøstrategi. Og så er der en stribe aktiviteter, hvor vi sætter endnu flere kræfter bag, for eksempel Cities Changing Diabetes, der adresserer et globalt samfundsproblem.

Hvorfor har I valgt netop de indsatsområder?
Fordi det er den måde, vi kan bidrage til arbejdet med at være relevant, ansvarlig og resilient, så vi også er her for dem, der har brug for vores produkter, om 100 år.

Hvilken impact håber I jeres arbejde får?
Det er jo et af de helt essentielle spørgsmål i disse år – hvordan man måler og arbejder med at forstå sin impact. Vi er optaget af dialoger med investorer og analytikere om, hvad der er vigtigt. Hvad skaber værdi?

Vi har f.eks. været med til at udvikle Future Fit Benchmark, og vi har som de første i verden gennemregnet, hvor vi står. Det er et relativt nyt værktøj, som kan hjælpe til at forstå, hvad der skal gøres for at være en virksomhed, der som minimum ikke gør skade, i den kontekst man indgår i. Future Fit-metoden sætter for første gang klare kriterier for hvad ’godt’ er, og beregningsmetoden bygger på videnskab med helt konkrete vejledninger.  Den kan hjælpe med at forstå, hvilke knapper vi skal skrue på for at blive fuldt bæredygtig. Metoden støtter op om vores ambition om at gøre det rigtige og ikke blot være bedre end dem, vi sammenligner os med.

Hvem skal i arbejde sammen med og/eller have hjælp af, for at nå jeres mål?
Jeg tror, der er et kæmpe uudnyttet potentiale i at aktivere interne partnere i at skabe løsningerne. Og så vil vi gerne have flere eksterne samarbejdspartnere, som vil være med til at gennemføre konkrete projekter.

Der sker en udvikling i disse år, hvor de klassiske samarbejdspartnere i de specialiserede sustainability-organisationer kommer til at fylde mindre. I stedet får vi mere direkte samarbejde med partnere, hvor vi kan udvikle konkrete projekter og løsninger. Det kan f.eks. være et projekt, hvor finansielle institutioner, kapitalforvaltere og en akademisk organisation arbejder med at finde metoder til at måle impact, som er noget vi alle sammen gerne vil finde bedre svar på.

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

21.02.2025CSR.dk

EU's nye affaldsaftale: Et vigtigt første skridt

21.02.2025CSR.dk

Grøn fremtid for europæisk landbrug?

20.02.2025BSR

Sponseret

Advancing Supply Chain Sustainability: Lessons from Action for Sustainable Derivatives

19.02.2025CSR.dk

Design skal ruste industrien til en klimaneutral fremtid

19.02.2025CSR.dk

Novo Nordisk i slutspurten mod en afgørende målstreg

19.02.2025Valified

Sponseret

Nyt samarbejde skal øge fokus på kvalitet af ESG-rapportering

18.02.2025CSR.dk

Udledningen fra nye veje eksploderer

17.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart