Tania Ellis: Løsninger skal hurtigere til verden

Hos Tania Ellis – The Social Business Company handler 2018 om CSR og salg, medarbejderinvolvering og innovationsalliancer. Målet er at hjælpe kunderne til at koble forretningsudvikling, samfundsansvar og innovation. CSR.dk har talt med Tania Ellis.

Tania Ellis ejer og driver The Social Business Club, som gennem 15 år har uddannet og rådgivet inden for CSR..

23.02.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er jeres top-prioriteter i 2018?
Vores overordnede fokus, i alt hvad vi arbejder med, er at hjælpe virksomhederne med at bygge ovenpå deres compliance-arbejde, så de får koblet forretning, samfundsansvar og innovation sammen i bæredygtig forretningsudvikling.

I 2018 vil det betyde, at vi især kommer til at arbejde med inspiration, træning og rådgivning inden for tre hovedområder:

For det første at stille skarpt på disciplinen salg. Vi skal se på, hvordan virksomhederne kan bygge deres arbejde med CSR og bæredygtighed ind i relationen til virksomhedskunderne og slutkunderne. Det handler om at differentiere og positionere sig på markedet, og om at engagere kunderne, så virksomhedens CSR-arbejde mere konkret understøtter også forretningens kommercielle indsats.

Vores anden prioritet er at zoome ind på medarbejderne, som jo er dem, der udfører og driver arbejdet internt i virksomhederne. Det er en fortsættelse fra 2017, og det vi arbejder for er at hjælpe virksomhederne med at få CSR og verdensmål til at leve i alle dele af forretningen – lige fra HR, indkøb, salg og marketing til forretningsudvikling, leverandørstyring og kommunikation. Spørgsmålet er, hvordan man får CSR og CSR-målsætninger til at leve i det daglige arbejde og får ejerskabet ført ud i hele virksomheden?

Endelig skal vi se på hvordan virksomheder kan indgå innovationsalliancer, som vi ser som endnu en vigtig nøgle til bæredygtig forretningsudvikling. Vi har altid arbejdet med både store virksomheder og sociale og grønne iværksættere. I 2018 vil vi gøre mere for at få de to typer virksomheder til at mødes og indgå i ”corporate social entrepreneurship” alliancer. Det kan f.eks. handle om en stor kommerciel virksomhed, som vil ind på et nyt marked, f.eks. Indien. Samtidig er der en social virksomhed med mange års erfaring derfra, og som derfor har netværk, kulturforståelse og indsigt i behov og præferencer på det marked. Det kunne være en oplagt alliance. Eller måske ved udvikling af nye produkter, som en større virksomhed gerne ville gøre mere bæredygtige, så kan der være grønne iværksættere, som kan hjælpe med det.

Hvorfor har I valgt netop de indsatsområder?
Vi arbejder med koblingen mellem forretningsudvikling, samfundsansvar og innovation, og vores analyse er, at de tre prioriterede områder er vigtige nøgler til at styrke den kobling.

Hvilken impact håber I jeres arbejde får?
Vi ønsker bedre løsninger, og at den tid og ressourcer, man investerer, bliver brugt bedre og mere effektivt. Vi vil gerne se løsninger komme hurtigere til verden, og at de gør en reel forskel for både virksomhedens forretning og for den CSR-relaterede dagsorden, man ønsker at påvirke. Det skal batte noget!

Hvem skal i arbejde sammen med og/eller have hjælp af, for at nå jeres mål?
Gennem de sidste 15 år har vi inspireret tusindvis af fagfolk og hjulpet hundredevis af virksomheder til at udvikle forretningsløsninger, der skaber værdi for både samfund og bundlinje. Men hvad kommer der i sidste ende ud af alt det gode arbejde? Det er noget, som vi er begyndt at spørge både os selv og vores kunder om. For vi ved jo, at der rundtomkring i virksomhederne bliver arbejdet seriøst og målrettet på en lang række forskellige CSR-tiltag. Så impact målinger er også noget af det, vi kommer til at tage hul på i løbet af 2018. Og her kunne det eksempelvis være rigtig interessant at samarbejde med uddannelses- og forskningsinstitutioner eller andre  aktører der udvikler og dokumenterer praksis. Vi vil gerne bidrage til, at der bliver udviklet effektive metoder til effektmåling – især i relation til social impact. Det ville være meget spændende at finde alliancepartnere til at udvikle den form for værdifastsættelse.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

17.04.2025Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Dansk Wilton Drives Innovation and Industry Change Through Certification

17.04.2025CSR.dk

Global klimaaftale for skibsfart: FN-landene vil være CO2-neutrale i 2050

16.04.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Business Case 2.0 - Bæredygtig bundlinje

15.04.2025CSR.dk

Klimakrisen vokser mens danskerne vender blikket mod trusler udefra

14.04.2025CSR.dk

Dollaren vakler: Investorer flygter ikke længere mod USA i krisetider

14.04.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Vigtigheden af bevægelse på arbejdspladsen

11.04.2025CSR.dk

Lærlinge i opråb: Grøn omstilling af byggeriet kræver bæredygtighed på pensum

10.04.2025CSR.dk

Det dyre Danmark: Elektrificering er gået i stå

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø