CSR-certificering på et halvt år

De Forenede Dampvaskerier gør sig bemærket ved at have gennemført CSR-certificeringen DS49001 på under et halvt år. Certificeringen er gennemført af DNV.

17.12.2012

Ulla Bechsgaard, CSR.dk

"Vi har altid arbejdet med principperne for samfundsmæssig ansvarlighed, men vi har ikke altid kaldt det CSR", sider adm. direktør Anders Thorgaard..

Egentlig er det ikke den hastighed, hvormed en virksomhed kan gennemføre en DS49001 certificering, der har betydning; alligevel er det et vigtigt budskab til andre virksomheder: De Forenede Dampvaskerier fik besøg af Det Norske Veritas, som var rådgivningsvirksomhed for processen, midt i maj 2012 og stod med certificeringspapiret i hånden 2. oktober. En certificering behøver altså ikke være en tung og langsommelig proces. Især ikke, hvis man i forvejen har arbejdet med sine værdier og kerneopgaver.

Det er i første omgang hovedkontoret i Gentofte og en lang række stabsfunktioner, der er blevet certificeret. Det betyder, at virksomhedens overordnede ledelsessystem i form af de politikker og retningslinjer, der gælder for hele koncernen, nu er certificeret. Adm. direktør Anders Thorgaard er stolt af certificeringen og ser den som en blåstempling af virksomhedens mangeårige arbejde med CSR:

DS 49001 en ny certificering

Certificeringen forpligter de certificerede virksomheder til at arbejde efter disse ti principper:

  • Ansvarlighed og forklarlighed
  • Gennemsigtighed
  • Etisk adfærd
  • Respekt for interessenter
  • Respekt for loven
  • Respekt for internationale adfærdsnormer
  • Respekt for menneskerettigheder
  • Væsentlighed
  • Helhedssyn
  • Løbende forbedringer

”På trods af et omfattende papirarbejde er processen gået hurtigt, fordi vi har haft grundlaget på plads. Vi har ikke før kaldt det CSR, men virksomheden har arbejdet med principperne om samfundsmæssig ansvarlighed siden grundlæggelsen i 1958”, forklarer Anders Thorgaard.

Certificeringen er et skridt på vejen
Den vigtige opgave som projektleder på certificeringen er blevet varetaget af Christian Lind Holm Kuhnt, der er virksomhedens miljø- og arbejdsmiljøchef. For at få en god proces med certificeringen, skal man sikre sig, at de valgte rådgivere forstår virksomhedens kontekst og samtidig er kritiske, mener miljøchefen. 

”Standarden kræver ikke absolut niveau; den forpligter virksomheden til at arbejde efter bestemte principper, og den tvinger os til at forholde os efterfølgende til den bunke opgaver, vi har fundet frem”, siger Christian Lind Holm Kuhnt.

Opdateret 19.12.2012 kl. 10:58

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V