CSR på indisk

22 studerende og fire forskere besøgte i 2009 Indien for at nærstudere virksomheder i landet. Her undersøgte de bl.a., hvad danske virksomheder skal være opmærksomme på omkring CSR ved outsourcing til Indien.

06.04.2010

CSR.dk

I efteråret 2009 tog et hold studerende og fire forskere fra Syddansk Universitet afsted til Indien. De studerende undersøgte på elleve virksomheder blandt andet, hvordan danske virksomheder møder CSR-udfordringen i Indien, og hvordan den håndteres. Eftersom indere ikke har samme værdisæt som danskere, er der en række udfordringer både lovgivningsmæssigt og etisk, som der skal tages stilling til.
”Inderne har fokus på CSR til et vist niveau. Men man må også huske, at der er en hverdag, der skal hænge sammen, og at Indien stadig er et land i udvikling. I Danmark kan vi sidde herhjemme og sige, hvor forfærdeligt det og det er. Men vi danskere har et meget idealistisk forhold til CSR, og vi bliver nok nødt til at gå lidt på kompromis,” siger professor i supply chain management Jan Stentoft Arlbjørn fra SDU, som var en af de professorer, som var med på turen.
De studerende har oplistet en række paradokser i relation til CSR, som danske virksomheder skal være opmærksomme på, når de engagerer sig forretningsmæssigt i Indien. De seks paradokser er:

1. Tro på karma versus accept af kaste-systemet
2. Filantropi versus CSR indlejret i strategien
3. Globale politikker vs. lokal tilpasning af CSR-aktiviteter
4. Officielle politikker vs. mange ad hoc programmer
5. CSR for egen arbejdskraft vs. ingen CSR for arbejdere hyret via vikarbureau
6. Anti-korruption vs. korruption

På baggrund af feltstudiet konkluderer de studerende, at CSR forstås forskelligt i Danmark og Indien, og det anbefales at disse forskelligheder inddrages i virksomhedens CSR-politik, og at der gives frihed til at målrette denne politik til lokale forhold. Det overordnende emne for feltstudieturen var supply chain management i Indien, og inden for dette emne var fire temaer genstand for analyse: outsourcing og udflagning af aktiviteter, erhvervsklynger og lokaliseringsfordele, relationsledelse samt CSR. Resultaterne fra de studerendes analyser af virksomhedsaktiviteter i Indien præsenteres i lærebogen ”Supply Chain Management: Business Operations in India”. Her kan man læse mere om de seks paradokser og om danske virksomhedsaktiviteter i Indien generelt.
-JR

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

14.01.2025COMM2IG

Sponseret

Er vanens magt den største trussel for cirkulær transformation i IT-branchen?

06.01.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric løfter sløret for nye energioptimerende AI-løsninger skræddersyet til datacentre

20.12.2024CSR.dk

Skiftet fra -18 til -15 grader i den kolde forsyningskæde vinder opbakning

17.12.2024Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer banebrydende strømbeskyttelsesteknologi til datacentre

Lille klassiker med stor betydning

13.12.2024Schneider Electric

Sponseret

26.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Hvordan får vi SMV'erne med?

26.11.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG kan være en løftestang for en ny kultur i byggeriet

25.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads fravælger Black Friday: Cirkulære løsninger er det nye sort

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

CABI
Webinar
Webinarrække | 3:3 Styrk trivselsarbejdet med fokus på roller og ansvarsfordeling

Dette webinar er det tredje af tre. Her får du viden om, hvordan trivsel og fravær hænger sammen og præsentation af roller og ansvar i trivselsarbejdet.

Dato

16.01.2025

Tid

08:15

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
TNFD Webinar: Developing a Nature Transition Plan

Join us for the 7th webinar in the Nordic TNFD Consultation Group where we will explore how to put together a robust nature transition plan. The webinar will revolve around TNFD’s recent Discussion paper on nature transition plans.

Dato

16.01.2025

Tid

13:00

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

20.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20th January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

20.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom