CSR på indisk

22 studerende og fire forskere besøgte i 2009 Indien for at nærstudere virksomheder i landet. Her undersøgte de bl.a., hvad danske virksomheder skal være opmærksomme på omkring CSR ved outsourcing til Indien.

06.04.2010

CSR.dk

I efteråret 2009 tog et hold studerende og fire forskere fra Syddansk Universitet afsted til Indien. De studerende undersøgte på elleve virksomheder blandt andet, hvordan danske virksomheder møder CSR-udfordringen i Indien, og hvordan den håndteres. Eftersom indere ikke har samme værdisæt som danskere, er der en række udfordringer både lovgivningsmæssigt og etisk, som der skal tages stilling til.
”Inderne har fokus på CSR til et vist niveau. Men man må også huske, at der er en hverdag, der skal hænge sammen, og at Indien stadig er et land i udvikling. I Danmark kan vi sidde herhjemme og sige, hvor forfærdeligt det og det er. Men vi danskere har et meget idealistisk forhold til CSR, og vi bliver nok nødt til at gå lidt på kompromis,” siger professor i supply chain management Jan Stentoft Arlbjørn fra SDU, som var en af de professorer, som var med på turen.
De studerende har oplistet en række paradokser i relation til CSR, som danske virksomheder skal være opmærksomme på, når de engagerer sig forretningsmæssigt i Indien. De seks paradokser er:

1. Tro på karma versus accept af kaste-systemet
2. Filantropi versus CSR indlejret i strategien
3. Globale politikker vs. lokal tilpasning af CSR-aktiviteter
4. Officielle politikker vs. mange ad hoc programmer
5. CSR for egen arbejdskraft vs. ingen CSR for arbejdere hyret via vikarbureau
6. Anti-korruption vs. korruption

På baggrund af feltstudiet konkluderer de studerende, at CSR forstås forskelligt i Danmark og Indien, og det anbefales at disse forskelligheder inddrages i virksomhedens CSR-politik, og at der gives frihed til at målrette denne politik til lokale forhold. Det overordnende emne for feltstudieturen var supply chain management i Indien, og inden for dette emne var fire temaer genstand for analyse: outsourcing og udflagning af aktiviteter, erhvervsklynger og lokaliseringsfordele, relationsledelse samt CSR. Resultaterne fra de studerendes analyser af virksomhedsaktiviteter i Indien præsenteres i lærebogen ”Supply Chain Management: Business Operations in India”. Her kan man læse mere om de seks paradokser og om danske virksomhedsaktiviteter i Indien generelt.
-JR

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V