11.06.2012  |  Klima, miljø og energi

CSR-pris til projekter for vand og mad

Torsdag den 14. juni præsenteres de fem nominerede til CSR-prisen, ”The Humanitarian Water & Food Award, WAF”. Prisen belønner projekter, som er med til at føre WAF’s vision, mad og rent vand til alle, ud i livet.

"The Humanitarian Water & Food Award” handler ikke kun om æren, men også om økonomiske midler til at gennemføre projekter, som bidrager til at sikre mad og rent vand i udviklingslande. De fem finalister præsenteres ved en event torsdag kl. 15 på Københavns Rådhus.

Prisen blev første gang uddelt i 2010 og gives til blandt andre humanitære organisationer og sociale entreprenører. I 2010 blev vinderen Permaculture Research Institute, for projektet ”Greening the Desert”.

Se videoen på youtube.com

Om WAF

The Humanitarian Water & Food Award, WAF, er en nonprofit organisation. Grundlagt i Danmark i 2008 af Tina Lindgreen. Medlem af FN Global Compact. Første award blev uddelt i 2010. Generalsekretær i organisationen er grundlæggeren Tina Lindgreen.

Award-vinder og finalister udvælges af en uafhængig jury, som arbejder ud fra armslængdeprincippet i forhold til sekretariat og andre interessenter. WAF finansieres af økonomiske midler fra virksomheder, fonde, organisationer og private.

Kilde: WAF

WAF vil meget gerne udvide kredsen af sponsorer, så de kan bidrage mest muligt til projekterne. Derfor præsenterer de dette års finalister ved et arrangement på torsdag.

”Det er en event for sponsorer, og der er plads til flere,” siger generalsekretær Tina Lindgreen, som håber at mange virksomheder kan se potentialet i at bidrage til virkeliggørelsen af visionen om vand og mad til alle.

I dag taler vi om CO2-footprint, men vand-footprint vil i fremtiden blive lige så vigtigt, mener hun.

Årets finalister
De fem, som er nomineret til årets pris, er udvalgt blandt oprindelig cirka 80 projekter. Nogle af dem er store organisationer, som driver communities, hvor de for eksempel lærer lokalbefolkningen at dyrke bæredygtige fødevarer, og så lægger de vægt på lokalt ejerskab.

”Andre kriterier, som projekterne skal opfylde, er, at de innovative, at de er skalerbare og kan anvendes andre steder. Og så skal det være 100 procent bæredygtigt,” siger Tina Lindgreen.

Selve prisoverrækkelse finder sted den 29. august med både faglig konference og efterfølgende awardshow på Københavns Rådhus, hvor arrangørerne regner med at 400 mennesker vil deltage.

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere