18.03.2014  |  Klima, miljø og energi

Dækfabrik modtager pris for gummi-genanvendelse

Dækfabrikanten Continental har modtaget en ny pris for sit genbrugsinitiativ, hvor topmoderne teknologi og nye processer for genanvendelse af brugte dæk medvirker til at spare gummi fra millioner af gummitræer.

Den tyske dækkoncern, Continental, høster international anerkendelse og har netop modtaget en pris for sin nyopførte Contilifecycle-fabrik i Hannover og sit fokus på bæredygtighed.

Det er bladet ”Tire Technology International”, der har tildelt Continental titlen ”Tire Manufacturer of the Year”. Ved samme lejlighed fik Continental en pris for initiativet med Contilifecycle-fabrik.

Læs også: CSR Awards-vindere: Derfor er prisen vigtig

Contilifecycle-fabrikken gør det muligt at producere bus- og lastbildæk i en sammensætning af nyt og genanvendt gummi.

1,3 millioner gummitræer undgår fældning årligt
Den nye fabrik er gået fra idé til produktionsstart på 18 måneder og indeholder blandt andet helt nye maskiner og arbejdsprocesser, der gør det muligt at benytte brugt gummi i ny produktion og producere op til 180.000 dæk om året.

Til formålet anvendes i nærheden af 4.000 tons bearbejdet gummi fra brugte dæk - og derved spares der, hvad der svarer til 2.400 tons nyt gummi. Besparelsen svarer til 1,3 millioner gummitræer årligt.

Læs også: Staten skal købe bæredygtigt træ

Foruden initiativet til Contilifecycle-plant har Continental lanceret en bæredygtig vision, ’Vision 2025’, hvor koncernen på en stribe områder har forpligtet sig selv til at gå foran i klima- og miljøarbejdet inden for alle forretningsområder.

Contilifecycle-fabrikken er for få måneder siden også blevet tildelt ”The European Transport Award for Sustainability”. 

-TK

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere