28.10.2022  |  Klima, miljø og energi

Dagrofa Foodservice har doneret mere end 12 tons mad til JunkFood i 2022

Indhold fra partner Hvad er dette?

Organisationen JunkFood hjælper Københavns gadefolk med at få varme og nærende måltider. I årets tre første kvartaler har initiativet fået doneret mere end 12 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice.

Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave lækre måltider til gadens folk i København, som har brug for sund og nærende kost. Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.

En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice siden 1. januar 2022 og frem til 1. oktober 2022 har leveret mere end 12 tons fødevarer til organisationen.  

Jeanette Duus, leder af JunkFood, er taknemmelig for den store støtte:

- Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 12 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til over 30.000 måltider i løbet af i år, og det er noget, der gør en stor forskel for gadens folk i København. 

Hun uddyber:

- Et godt måltid mad er med til at give normalitet, mindske vold og konflikter, og så giver det gadens folk en omsorg og velvære, som de sjældent oplever. Vi er ikke den største organisation, men behovet for mad til gadens folk er stort, og derfor har vi brug for støtte fra samarbejdspartnere som f.eks. Dagrofa Foodservice.

Torsdag den 27. oktober var Marlene Lindegaard (konceptchef i Dagrofa Foodservice), Karsten Bøttker (konceptchef i Dagrofa Foodservice) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder i Dagrofa Foodservice) forbi JunkFoods lokaler på Halmtorvet i Vesterbro for at give en hånd med i køkkenet og ved selvsyn opleve, hvordan initiativet fungerer i praksis.

Zainab C. Ryttersgaard fortæller:

- Vi er virkelig stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, som udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist er det gode måltid mad en del af vores DNA, og vi er glade for, at vi med vores overskudsvarer i år har bidraget til fremstillingen af mere end 30.000 varme måltider.

Hun siger afslutningsvis:

- Det er klart vigtigst for os at gøre en forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Partnerskabet giver os med andre ord mulighed for at løfte flere centrale samfundsdagsordener på samme tid, og vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi på forskellig vis kan være med til at understøtte JunkFoods arbejde.

Fakta om JunkFood:

  • JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
  • Hver dag leverer JunkFood over 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 11 herberger og væresteder.
  • Maden bliver produceret fra køkkenet H17 på Halmtorvet på Vesterbro i København.
  • Læs mere på www.junkfood.dk

Fakta om Dagrofa Foodservice:

  • Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
  • Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
  • Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
  • Som en af landets største fødevaregrossister kan det desværre ikke helt undgås, at der er mad, som ikke bliver solgt – og det er årsagen til, at det er muligt at donere gode overskudsvarer til eksempelvis JunkFood.
  • Læs mere på www.dgfs.dk

Tags: Dagrofa aps

Mere fra Dagrofa aps

Dagrofa aps

https://www.dagrofa.dk/

Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. Dagrofa arbejder…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere