28.10.2022 | Klima, miljø og energi
Dagrofa Foodservice har doneret mere end 12 tons mad til JunkFood i 2022
Indhold fra partner Hvad er dette?
Organisationen JunkFood hjælper Københavns gadefolk med at få varme og nærende måltider. I årets tre første kvartaler har initiativet fået doneret mere end 12 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice.
Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave lækre måltider til gadens folk i København, som har brug for sund og nærende kost. Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.
En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice siden 1. januar 2022 og frem til 1. oktober 2022 har leveret mere end 12 tons fødevarer til organisationen.
Jeanette Duus, leder af JunkFood, er taknemmelig for den store støtte:
- Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 12 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til over 30.000 måltider i løbet af i år, og det er noget, der gør en stor forskel for gadens folk i København.
Hun uddyber:
- Et godt måltid mad er med til at give normalitet, mindske vold og konflikter, og så giver det gadens folk en omsorg og velvære, som de sjældent oplever. Vi er ikke den største organisation, men behovet for mad til gadens folk er stort, og derfor har vi brug for støtte fra samarbejdspartnere som f.eks. Dagrofa Foodservice.
Torsdag den 27. oktober var Marlene Lindegaard (konceptchef i Dagrofa Foodservice), Karsten Bøttker (konceptchef i Dagrofa Foodservice) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder i Dagrofa Foodservice) forbi JunkFoods lokaler på Halmtorvet i Vesterbro for at give en hånd med i køkkenet og ved selvsyn opleve, hvordan initiativet fungerer i praksis.
Zainab C. Ryttersgaard fortæller:
- Vi er virkelig stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, som udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist er det gode måltid mad en del af vores DNA, og vi er glade for, at vi med vores overskudsvarer i år har bidraget til fremstillingen af mere end 30.000 varme måltider.
Hun siger afslutningsvis:
- Det er klart vigtigst for os at gøre en forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Partnerskabet giver os med andre ord mulighed for at løfte flere centrale samfundsdagsordener på samme tid, og vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi på forskellig vis kan være med til at understøtte JunkFoods arbejde.
Fakta om JunkFood:
- JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
- Hver dag leverer JunkFood over 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 11 herberger og væresteder.
- Maden bliver produceret fra køkkenet H17 på Halmtorvet på Vesterbro i København.
- Læs mere på www.junkfood.dk
Fakta om Dagrofa Foodservice:
- Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
- Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
- Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
- Som en af landets største fødevaregrossister kan det desværre ikke helt undgås, at der er mad, som ikke bliver solgt – og det er årsagen til, at det er muligt at donere gode overskudsvarer til eksempelvis JunkFood.
- Læs mere på www.dgfs.dk.
Klima, miljø og energi

Ny kogebog skal inspirere landets kokke til de veganske kuverter
”Har I noget vegansk?” er titlen på en ny kogebog med 70 opskrifter, der tager udgangspunkt i det veganske køkken. Kogebogen skal gøre livet lettere for kokke, der i en travl hverdag savner inspiration til de velsmagende plantebaserede retter.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde mellem MENY og L’OR giver mulighed for at aflevere brugte kaffekapsler til genanvendelse i 113 supermarkeder
De smarte aluminiumskaffekapsler, som på få sekunder brygger en baristaværdig kaffe, er voldsomt populære i de danske hjem. Desværre er muligheden for at aflevere dem til genanvendelse på fysiske lokationer begrænset, men snart bliver det for første gang
Indhold fra partner
Samfund

Juleindsamling til gavn for gadens folk
Dagrofa Foodservice har valgt at gøre en ekstra indsats for at skabe gode og nærende madoplevelser for gadens folk ved at iværksætte en juleindsamling til fordel for organisationen JunkFood.
Indhold fra partner
Samfund

Nu kan du gå til lægen, når du handler dagligvarer i Min Købmand
Som den første dagligvarekæde i Danmark lancerer Min Købmand et nærhedskoncept, hvor borgere i Danmarks mindre byer får adgang til fremskudt borgerservice, digital lægekonsultation og andre offentlige ydelser, når de er ude at handle. Konceptet testes i ø
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Lokale købmænd støtter katastroferamte børn i samarbejde med Bag for en Sag og Røde Kors
Købmænd fra SPAR, MENY og Min Købmand har doneret hundredvis af gratis bagekits via Bag for en Sag for at hjælpe kriseramte børn over hele verden. Som noget nyt tilføjes også 10 klimatips, udarbejdet af Dagrofas CSR-chef i samarbejde med en kendt konditor
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Dagrofa Foodservice melder sig under fanerne hos Netværk for Miljømærket indkøb
Som den første fødevaregrossist er Dagrofa Foodservice blevet medlem af Netværk for Miljømærket indkøb, som Miljømærkning Danmark står bag. Netværkets medlemmer bruger deres indkøbskraft til at drive markedet i en mere miljømæssig bæredygtig retning.
Indhold fra partner