11.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Danmark fordobler eksport af vandteknologi til Kina

Danmark har øget eksporten til Kina med over 400 mio. kr. - svarende til lidt over 50 procent. Væksteventyret stopper dog ikke her, understreger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Siden 2008 har Danmark fordoblet eksporten til Kina inden for vandteknologi. For kineserne investerer massivt i vandteknologi, og investeringerne løber op i en milliard kroner dagligt.

Investeringsfesten har også ramt danske virksomheder som i 2014 tjener 831 mio. kr. mod 412 mio. kr. i 2008. 

Læs også: Eksporten af grøn energiteknologi vækster kraftigt

Og med besøg fra den kinesiske vandminister Chen Lei luftes der muligheder for yderligere investeringer.

”"Chen Leis besøg er en enestående mulighed for at vise Kina, hvad vi formår på vandområdet, og hvad vi kan tilbyde kineserne, der står over for massive investeringer på vandområdet i disse år", siger miljøminister Kirsten Brosbøl, der glæder sig til at vise den kinesiske minister, hvad Danmark kan præstere.

Mere eksport de næste år
Med vandteknologi, der spiller en stadig større rolle flere steder i verden, er ambitionerne for øget eksport også steget, oplyser Miljøministeriet. Således satser erhvervslivet og ministeren på en stigning på 50 procent i eksporten inden 2025. 

En af de virksomheder, der tror på øget vækst, er Grundfos. 

”"Vi oplever en god efterspørgsel på vores danske løsninger på vandområdet i Kina og ser en stadig stigende interesse for at adressere vand- og energieffektivitet i denne sammenhæng. Samtidig er der også et stort behov for effektive spildevandsløsninger"”, siger Humphrey Lau, CEO for Grundfos China og mener, at besøget fra den kinesiske minister er bevis for den store interesse.

Læs også: Brosbøl: Dansk teknologi kan løse verdens vandproblemer

Miljøministeren er også sikker på, at branchen kan løfte målsætningen om en stigning i eksporten. 

”"Vi har en enorm viden, vi har teknikken, og vi er også gode til at få tingene til at ske. De vil have løsninger, som kan rense spildevandet og reducere vandforbruget, og det kan vi levere"”, siger Kirsten Brosbøl og forklarer, at der ligger mellem 3-4.000 nye jobs ved en fordobling i eksporten.

-JPN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere