15.04.2014  |  Klima, miljø og energi

Danmark indtager andenpladsen på WEC’s bæredygtighedsindeks

Danmark ligger på andenpladsen på verdensplan og opnår AAA-rating for sin evne til at skabe et bæredygtigt energisystem. Det fremgår af ”Energy Sustainability Index” udarbejdet af World Energy Council (WEC).

Den 10. april præsenterede World Energy Council (WEC) deres nye rapport, hvori det fremgår, at Danmark nu ligger på andenpladsen på verdensplan på deres bæredygtighedsindeks og opnår AAA-rating for sin evne til at skabe et bæredygtigt energisystem. Dermed er Danmark rykket tre pladser frem i forhold til det forrige bæredygtighedsindeks.

WEC har vurderet 129 lande på deres evne til at skabe et bæredygtigt energisystem, hvor energisikkerhed, energipriser og bæredygtighed går op i en højere enhed. Det er, hvad WEC kalder ”energi-trilemmaet”.

Læs også: Danmark får et nationalt energiindeks

"Schweiz, Danmark, Sverige, Spanien og England er de fem eneste lande, der har opnået 'AAA' rating i WEC-undersøgelsen", siger Joan MacNaughton, formand for World Energy trilemma studierne.

"Vores undersøgelse viser, at landenes placering hænger tæt sammen med deres politiske rammer. Generelt gør de rigere lande det bedre, og lande med mere energi fra fossilfrie energikilder som sol og vind, suppleret med en indsats for mere effektiv udnyttelse af energien, udkonkurrerer de fleste lande på tværs af alle tre dimensioner af energi-trilemmae. Ved at fokusere på fossilfrie energikilder og energieffektivitet er det lykkedes for Danmark at bevæge sig opad på verdensranglisten", siger Joan MacNaughton.

WECs vejledning til verdens ledere
Sammen med rapporten har WEC udsendt en ti-punkts handlingsplan som vejledning til regeringer, energiindustri og centrale beslutningstagere.

Læs også: Kinesisk FN-ambassadør: Danmark er frontløber

"Verdens regeringer står over for en alvorlig udfordring med hensyn til at levere sikre, økonomiske bæredygtige energisystemer. Hvor godt de opfylder denne udfordring har en fundamental betydning for de sociale og økonomiske fremtidsudsigter", siger Joan MacNaughton og fortsætter:

"Hvis landene ønsker at gøre deres energisystemer bæredygtige, skal de fortsætte det målrettede arbejde med at identificere og gennemføre afbalancerede og fremsynede politikker. Et udvidet partnerskab med den private sektor er afgørende for at øge investeringerne i energisektoren".

Rapporten kan downloades gratis på www.worldenergy.org/publications

- JDN

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere