11.10.2018  |  Klima, miljø og energi

DANMARK VAR REPRÆSENTERET TIL GRØN BYGNINGSKONFERENCE I NEW YORK

Indhold fra partner Hvad er dette?

NESEAs (Northeast Sustainable Energy Association) årlige konference i New York, Building Energy NYC18, som løb af stablen d 3. og 4. oktober, havde i år en dansk virksomhed til at afholde en pre-konference workshop. Konferencen samler mere end 600 eksperter og engagerede profiler indenfor byggeriet, og DEM, Dansk Energi Management, underviste i brugen af FN’s verdensmål, og hvordan virksomheder indenfor byggebranchen både praktisk og strategisk kan implementere og gavne fra verdensmålene. Derudover bidrog deres deltagelse også til ét af deres egne mål.

Siden 2015 har FN’s Verdensmål været centrale i DEM’s strategi. Med fire ud af de 17 mål som en kerneværdi i deres DNA, var de som den eneste danske virksomhed i sidste uge i New York for at afholde en workshop hos NESEAs årlige Building Energy NYC konference. Workshoppen fokuserede på, hvordan man som virksomhed drager nytte af FN-målene. Hvad er mulighederne, og ikke mindst, hvad er risiciene ved ikke at bidrage til målene? Hvad fokuserer omverden på? Og hvordan bruger og refererer man konkret til målene?

”Deltagelsen til workshoppen var over al forventning – og særligt engagementet og interessen for FNs Verdensmål var helt fantastisk!” Fortæller Kirsten Mariager.
Sammen med sin kollega, Heather Louise Madsen, stod de for workshoppen i New York. Kirsten Mariager er markedsansvarlig for bæredygtighed og energiledelse hos DEM og har arbejdet intenst med udviklingen af FN-målene i DEMs strategi.  

”New Yorkerne har virkeligt fået øjnene op for hvilke fordele og rammer, som målene lægger ud for det grønne byggeri. Igennem vores konkrete eksempler på, hvordan bæredygtigt byggeri og cirkulære løsninger går hånd i hånd med Verdensmålene, blev deltagerne tydeligt inspirerede til selv at gå hjem og arbejde videre med målene i deres hverdag,” uddyber hun.  

Udover at tilbyde rådgivning til andre virksomheder, rapporterer DEM også selv ind til FN med deres egen indsats. Som rådgivende ingeniørvirksomhed, der arbejder med bæredygtighed, er det oplagt at bidrage til de mål, der vedrører bæredygtig energi og klima. Men det 17-ende og sidste mål er mindst ligeså vigtigt og involverer flere parter. Målet hedder ”Partnerskaber for handlinger” og omhandler det globale netværk, det kræver at bygge en bæredygtig fremtid. Og lige præcis DEM’s deltagelse til NESEAs konference var med til at bidrage til det mål.

”For DEM er MÅL 17 et af vores højt prioriterede Verdensmål. Som en rådgivervirksomhed, der i årtier har arbejdet med udvikling af og overførsel af viden indenfor bæredygtige og miljømæssige ansvarlige løsninger, har vores arbejde et stort impact på mål 17,” siger hun og fortsætter:  
”Vi erkender forpligtelsen til at overføre vores viden og knowhow til lande, som er i en situation, hvor de ikke selv endnu har de fornødne ressourcer til at løfte opgaven. MÅL 17 er derfor et centralt omdrejningspunkt for os, fordi vi igennem partnerskaber på tværs af landegrænser fremmer vidensdeling og bidrager til udviklingen af innovative løsninger.”

Workshoppen blev ikke kun afholdt af eksperter fra DEM. Til at hjælpe dem havde de nogle af de førende eksperter fra New York med. Det betød også, at workshoppen spændte fra alt mellem, hvordan man konkret afrapporterer til FN målene, til hvordan passivhuse og sunde byggematerialer og FN-målene er afstemt med hinanden. 

For mere information:

Kirsten Mariager
Telefon: 5172 0802
Mail: kma@dem.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere