01.07.2013  |  Kommunikation

Dansk børnetøj nomineret til Nordisk Råds natur- og miljøpris

Katvig er med i opløbet, når det skal afgøres, hvem der skal modtage Nordisk Råds bæredygtighedspris.

Det danske tøjmærke Katvig er netop blevet nomineret til Nordisk Råds natur- og miljøpris 2013. Virksomheden specialiserer sig i børnetøj og sætter aktivt fokus på bæredygtighed via forskellige tiltag.

Læs også: Nordisk Ministerråd sætter fokus på grøn vækst

Hos Katvig bliver nomineringen modtaget med glæde.

”Det viser at modebranchen endelig bliver taget alvorligt. Branchens ansvar er enormt, og vi har virkelig muligheden for at gøre en kolossal forskel, hvis vi får sat bæredygtighed på agendaen hos både modevirksomhederne og forbrugerne. Nomineringen til Nordisk Råds pris er et stærkt skridt i den retning”, udtaler administrerende direktør og chefdesigner Vigga Svensson.

Læs også: Tekstilvirksomheder bakker op om ny Bangladesh-aftale

Katvig har iværksat en række bæredygtige initiativer, der skal bekæmpe nogle af modebranchens problemer som skadelig kemi, transportspild og miljøsvineri. Herunder projekter som Katvig Swap Parties, hvor forbrugeren kan bytte sit brugte Katvig-tøj, der er blevet for småt og bytte med andre forældre samt Katvig Bæredygtighedsskole, hvor butikspersonale og forbrugere uddannes i bæredygtighed.

Derudover har Katvig netop lanceret et nyt forretningskoncept kaldet Katvig Leasing, hvor forbrugeren for en abonnementspris kan returnere tøj, der er blevet for småt og som efterfølgende kan leases ud igen.

Nordisk Råds natur- og miljøpris har været uddelt siden 1995. Prisen er på 350.000 kroner og uddeles den 30. oktober 2013.

Læs mere her.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere