03.06.2014  |  Klima, miljø og energi

Dansk cleantech-center åbnet i Singapore

Et dansk cleantech-center er netop åbnet i Singapore. Centeret skal vise, hvad danske virksomheder kan byde på, når det kommer til vandteknologi, og sørge for, at Danmark får en endnu større fod inden for i regionen.

Singapore er et asiatisk centrum for grøn vandteknologi. Nu skal et dansk center i østaten sørge for, at Danmark får en endnu større fod inden for i regionen. Det er det selvejende danske nationale center for vandmiljø, Ferskvandscentret, der har etableret ”Danish Water Technology House” i Singapore.

Læs også: 70 mio. kroner til renere vand og mere genanvendelse

Fra Ferskvandscenterets side begrunder man tiltaget med, at der er over en halv milliard mennesker i den del af Asien, der ikke har adgang til rent drikkevand, og at 90 procent af al spildevand i området ikke bliver renset. Det udgør i sig selv et kæmpepotentiale for danske virksomheder. Specielt set i lyset af den store økonomiske vækst, som en række asiatiske lande med Kina i spidsen oplever i disse år.

Et center giver god mening
Ifølge miljøminister Kirsten Brosbøl (S) giver det god mening for danske virksomheder at være til stede i den del af Asien.

”Der er en kæmpe efterspørgsel efter teknologi, der kan rense spildevand, forhindre oversvømmelser og forudsige havstigninger i Asien. Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder i endnu højere grad er til stede i nærområdet”, siger hun i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Selv om vi er førende på vandteknologi, kan Danmark godt lære noget af Singapore. Her bor en befolkning på størrelse med Danmarks på et areal på størrelse med Bornholms, så de har erfaringer med at få det optimale ud af ressourcerne på minimal plads. Samtidig har de ligesom Danmark gode erfaringer med, at regulering kan føre til ny teknologi og vækst”.

Læs også: Ny teknologi sikrer renere badevand

Danmark er blandt de lande, som er stærkest, når det kommer til vandteknologi. Eksporten på området udgjorde i 2012 15 milliarder kroner.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere