24.09.2009  |  Klima, miljø og energi

Dansk energiforsker får international fortjenstpris

Den internationale videnskabelige ingeniør-sammenslutning IEEE Power Electronics Society uddeler sin særlige fortjenstpris til professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet.

Professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet belønnes for en mangeårig og enestående indsats på energiforskningsområdet. Prisen bliver overrakt i San Jose i Californien torsdag aften dansk tid i forbindelse med den årlige konference i den effektelektroniske organisation IEEE Power Electronics Society. Organisationen har uddelt den årlige fortjenstpris siden 1997, og de tidligere modtagere er kendte navne fra højt respekterede forskningsinstitutioner som MIT, University of Wisconsin og University of Illinois. I forvejen har 46-årige Frede Blaabjerg gennem sin karriere modtaget en stribe danske og internationale hædersbevisninger. Men dén, han skal til USA for at modtage i denne uge, betyder ekstra meget for ham.
”Effektelektronikken er mit hjerteblod, og jeg har gennem årene brugt rigtig meget tid på at udvikle og promovere områdets teknologier som vigtige instrumenter til at producere og spare energi. Derfor er det også noget helt særligt, når det som her bliver værdsat og hædret af de bedste af mine faglige kolleger på globalt plan,” siger Frede Blaabjerg.
Frede Blaabjerg er den første europæer, der modtager prisen, som udover æren består af en statuette og en check på 3.500 dollars.
-JR

Mere fra Christian

Christian Grunert Pedersen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere