Dansk Flygtningehjælp kåret til verdens tredjebedste NGO
Dansk Flygtningehjælp er rykket frem på NGO Advisor's årlige Top 500, der netop er udgivet. Dansk Flygtningehjælp er utrolig stolt af placeringen, men ser også muligheder for forbedringer –især at skabe flere og tættere partnerskaber med erhvervslivet.
Ansvarlighed, troværdighed, gennemsigtighed og en konstant tilstedeværelse i verdens brændpunkter – det er nogle af hovedargumenterne for, at Dansk Flygtningehjælp er med i den absolutte top på NGO Advisors rangliste over ikke-statslige organisationer. Listen rummer såvel nødhjælps- og udviklingsorganisationer som organisationer med fokus på f.eks. sygdomsbekæmpelse og uddannelse.
”Det er en tredjeplads, vi er ualmindeligt stolte af og glade for. Det er et skulderklap til vores flere end 7.000 medarbejdere, som hver dag arbejder så hårdt for at forbedre tilværelsen for mennesker på flugt. Og jeg ser det ikke mindst som en anerkendelse af kvalitet og effektivitet i vores indsats”, siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Christian Friis Bach.
Det er femte år i træk, Dansk Flygtningehjælp er med i Top 5, og i år altså en plads bedre end i 2017.
”Det er selvsagt vanskeligt at rangordne NGO’er, og der er mange, der gør et fantastisk arbejde ude i felten. Men vores gentagne placeringer i toppen er nok et udtryk for, at vi kontinuerligt og systematisk har fokus på faktorer som åbenhed, ansvarlighed og deltagelse af både flygtninge og lokalsamfund. Vi er drevet af visionen om et værdigt liv for alle på flugt, og derfor har vi ikke kun blikket rettet mod de øjeblikkelige behov, men også mod de varige løsninger”, tilføjer Christian Friis Bach.
En betydningsfuld del af at skabe varige løsninger indebærer at inddrage erhvervslivet og i samarbejde skabe nye forretningsmodeller for virksomhederne. Erhvervslivet skal i højere grad se NGO’er som en partner, der kan lære virksomhederne hvordan man skal gå til nødhjælpsarbejde og skabe win-win situationer, som virksomhederne kan tjene penge på.
Dansk Flygtningehjælp har i dag tætte partnerskaber med flere store virksomheder såsom Grundfos og IBM, men der er et stort behov for flere samarbejder, som kan skabe varige forbedringer og bidrage til løsninger for flygtninge i verdens brændpunkter.
Dansk Flygtningehjælp har altså en ambitiøs og innovativ tilgang til partnerskaber med erhvervslivet og et mål om endnu flere – intet mindre skal forventes af verdens tredjebedste NGO.
Læs mere om Dansk Flygtningehjælps partnerskaber på vores hjemmeside, og se NGO Advisors Top 500 liste på www.ngoadvisor.net