14.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Dansk klimaminister mødes med paven

Lars Christian Lilleholt skal møde pave Frans, der tager alle Europas klimaministre i audiens i Vatikanet. Paven gør det for at sætte øget fokus på klimatopmødet senere i år.

Den danske minister for energi, forsyning og klima, Lars Christian Lilleholt (V), skal sammen med sine europæiske kolleger møde pave Frans I i Vatikanet. 

Læs også: Bayern München donerer €1 mio. til Paven

For pave Frans, der har revitaliseret den katolske kirke gennem ideer om ydmyghed, mådeholdenhed og et opgør med mere konservative doktriner, har nemlig også kastet sig ind i klimakampen. Således taler paven nu for at verden må nå til enighed om en bindende aftale ved klimatopmødet i Paris, COP21, der skal afholdes i december.

Blandt andet sagde paven tidligere på sommeren, at det nu er tid til handling.

"Dommedagsprofetier kan ikke længere omtales med ironi eller foragt. Jorden, vores hjem, begynder at se mere og mere ud som en enorm bunke af skidt,” sagde han.

Den danske minister deler da også pavens håb om en global aftale i Paris.

Læs også: Avis: Regeringen vil spare 340 millioner på miljøet

"Det er vigtigt, at vi får en ambitiøs og global aftale i Paris. Og netop her har Paven som ”moralsk stemme” og religiøst overhoved for over en milliard katolikker mulighed for at påvirke en stor del af verdens befolkning. Så selvom Paven ikke leverer et reduktionsbidrag på vegne af alle katolikker i verden, er han en betydningsfuld aktør. Derfor ser jeg frem til at møde Paven i Vatikanet,” siger Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere