06.03.2014  |  Klima, miljø og energi

Dansk Supermarked sparer millioner på elforbruget

Ved at udskifte belysningen og opdatere kasseapparaterne i samtlige af Dansk Supermarkeds butikker sparer detailkoncernen årligt 17,9 millioner kWh og 15 millioner kroner.

Sidste år begyndte Dansk Supermarked en større udskiftning af samtlige spotlys i alle detailkoncernens Bilka, Føtex- og Salling-butikker. I år går el-installatørerne til kamp mod loftsbelysningen i alle landets Bilka-, Føtex- og Netto-butikker.

Alene ved at skifte de gamle lavvoltslyskilder ud med nye LED-lys skåner Dansk Supermarked miljøet for unødig belastning og opnår samtidig en årlig besparelse på 4,1 millioner kroner. Med udskiftningen af grundbelysningen forventes det, at Dansk Supermarked vil opnå en yderligere besparelse på godt 9 millioner kroner om året.

Læs også: Forbrugerrådet savner åbenhed i danske supermarkeders CSR-arbejde

Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell, ser opgraderingen til miljøvenlig og energibesparende belysning som en naturlig del af virksomhedens udvikling.

”Som Danmarks største dagligvarekoncern har vi et ansvar for at begrænse vores energiforbrug mest muligt, og når det samtidig viser sig at være en god forretning, giver det god mening at foretage investeringen”, siger hun.

Udskiftningen sparer alt i alt Dansk Supermarked for 16 millioner kWh om året på belysning alene. Det svarer til, at butikkernes elforbrug på loftsbelysning bliver halveret, mens elforbruget for spotlys bliver reduceret med hele 80 procent. På den måde sparer Dansk Supermarked miljøet for CO2-udledning svarende til 4.800 tons, som er det samme, der vil blive udledt ved 38 millioner kørte kilometer i en nyere bil.

Nye energieffektive kasseapparater
Men det er ikke kun på belysningsområdet, at Dansk Supermarked er opmærksom på at spare på energien. Også kasseapparaterne har fået en miljøvenlig opgradering.

Ved at opgradere alle kasseapparaternes computere forbedrer Dansk Supermarked ikke kun kasseapparatets kapacitet, men bruger samtidig også mindre strøm. For at være helt nøjagtig reduceres forbruget med hele 1,9 millioner kWh årligt.

Læs også: Vejles detailhandel går i klimavenlig retning

”Den grønne gevinst på kasseapparaterne bare i Danmark er en stor besparelse af kWh, som omregnet svarer til det årlige energiforbrug i 379 parcelhuse. Vores kasseapparater er nu gået fra et D til et C på den EU-godkendte A-G-skala, som vi kender fra energimærkningen af huse”, siger Jette Vrist, IT Project Manager i Dansk Supermarked.

Projektet er nu færdigt i Danmark. I løbet af de næste par måneder vil udskiftningen af kasseapparatets computer fortsætte til også at omfatte Netto i Sverige, Polen og Tyskland. 

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere