22.03.2016  |  Samfund

Dansk vandteknologi besøger Det Hvide Hus

I anledningen af World Water Day er der vandtopmøde i præsident Barack Obamas gemakker. Grundfos er blandt de 12 danske virksomheder, der i dag fremviser danske produkter og know-how til USA’s vigtigste beslutningstagere.

Manglen på vand er en global udfordring for os alle sammen, men også et nationalt problem for amerikanerne. I de kommende år vil USA investere i nye tiltag, der skal nedbringe landets vand- og energiforbrug.

Og måske vil et af de tiltag være udtænkt af danske hjerner.

Læs også: Grundfos skal løse global vandkrise

I anledningen af World Water Day afholdes der i dag vandtopmødet ”Moonshot for Water” i Det Hvide Hus, oplyser mediet idag.dk. Ti nøje udvalgte stande vil præsentere intelligent teknologi, der kan afhjælpe amerikanerne med tørke og vandspild. Mere end 200 af landets vigtigste beslutningstagere vil være til stede for at overvære virksomhedernes demonstrationer.

Lego i Præsidentens bolig
Grundfos er en af de i alt 12 danske virksomheder, der tilsammen har skabt en model med danske løsninger, der skal vises i Det Hvide Hus. Arrangementet rummer mange perspektiver, fortæller en af deltagerne.

”Vi er glade for, at amerikanerne tager vand- og klimaudfordringerne alvorligt, og at de er parate til at lede efter bæredygtige løsninger på de problemstillinger, der er”, siger Group VP, Group Communications, Public Affairs & Engagement hos Grundfos, Kim Nøhr Skibsted til idag.dk og fortsætter:

”Vores teknologi kan gøre en forskel i forhold til mange af de vandudfordringer, USA og verden generelt står overfor. Både når det drejer sig om drikkevand, spildevand og intelligent håndtering af vandressourcer generelt”.

På den danske stand bliver de forskellige løsninger – der blandt andet indebærer kortlægning af grundvandet og energieffektiv spildevandsrensning – demonstreret af en model bygget i Lego. Modellen forestiller en komplet by (Waterville) og der er brugt 20.000 Legoklodser på at gøre byen detaljeret og livagtig.

Eksperterne er optimistiske
En af de fire danske eksperter, der skal være med til at fremvise Lego-modellen i Det Hvide Hus i dag, er Jesper Kjelds fra målerfirmaet Kamstrup. Og han er optimistisk:

”En reduktion af USA’s vandforbrug på 33 procent eller mere er bestemt realistisk med kendt teknologi. Med et intelligent vandnetværk er det muligt at reducere vandspild i nettet, optimere ressourceudnyttelsen og gøre det muligt for forbrugere og virksomheder at reducere energi og vandforbrug, uden at det går ud over hverken komfort eller økonomisk vækst”, siger Jesper Kjelds.

Læs også: Ny alliance skal hjælpe USA og udbrede dansk vandteknologi

Ud over Grundfos og målerfirmaet Kamstrup består den danske gruppe, der har bidraget til Lego-modellens tilblivelse, af ekspert i lækagesporing Leif Koch, grundvandskortlægningseksperten Skytem, ingeniørvirksomheden Rambøll, eksperter i hydraulik DHI, ventilvirksomheden AVK, Danfoss, Danske vandværker, Danva, Messecenter Herning og Danmarks grønne markedsføringskonsortium State of Green.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere