14.05.2018  |  Samfund

Danske Bank vil gøre startup-virksomheder bæredygtige

Danske Bank lancerer ny digital platform, der skal hjælpe iværksættere med at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. På den måde håber man at lande nye virksomheder som kunder.

Danske Bank går i luften med en ny digital rådgiverplatform for iværksættere. Her kan de få hjælp til at opbygge en bæredygtig virksomhed i overensstemmelse med FN’s verdensmål. Dermed forsøger Danske Bank at lokke iværksætterne til at blive kunder i banken.

"Den kommercielle tilgang er, at vi vil investere i en relation til de her virksomheder, mens de er små, og så håbe på, at vi bliver deres foretrukne bank, når de vokser sig store," siger Klavs Hjort, Danske Banks innovationschef for erhvervsområdet, til Børsen.

Læs også: Det går fremad med modebranchens bæredygtighed

Foruden rådgivning fra Danske Bank stiller platformen eksperter fra blandt andet Boston Consulting Group, E&Y og IBM til rådighed. Det betyder, at virksomhederne kvit og frit kan få hjælp inden for områder som forretningsudvikling, marketing og juridiske forhold.

"Der er en samfundsmæssig opgave i at få løst de store problemer i verden med bl.a. ulighed, klima, fattigdom og madspild. Mange af virksomhederne er meget vidende om den del, men har ikke den store forretningsforståelse. Vi forsøger at give dem adgang til dygtige folk, så de kan bygge forretninger, der kan overleve ved egen kraft i stedet for at være afhængige af donationer," siger Klavs Hjort, der står i spidsen for den nye platform med assistance fra tre medarbejdere.

I skrivende stund er 40 virksomheder tilmeldt den gratis platform, der hedder +Impact. Hos Danske Bank håber man på at kunne hjælpe disse virksomheder til at nå en millionomsætning.

- EST
.
 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere