29.06.2009  |  Kommunikation

Danske ingeniører skal lægge grunden til et bedre europæisk miljø

41 strande og tre søer i Danmark er så forurenede, at EU anbefaler, at der nedlægges badeforbud. Og årligt dør 288.000 mennesker i EU for tidligt som følge af partikelforurening i luften. Nu skal en gruppe danske ingeniører sikre hurtigere indsamling af miljødata, så forurening kan mindskes i hele EU.

41 strande og tre søer i Danmark er så forurenede, at EU anbefaler, at der nedlægges badeforbud. Og årligt dør 288.000 mennesker i EU for tidligt som følge af partikelforurening i luften. Nu skal en gruppe danske ingeniører sikre hurtigere indsamling af miljødata, så forurening kan mindskes i hele EU. Sådan hedder det fra den danske rådgivende ingeniørvirksomhed Atkins, der er blevet valgt af det Europæiske Miljøagentur til at planlægge og udvikle et geografisk informationssystem (GIS), som skal vise dugfriske data for miljøets aktuelle tilstand i alle EU-lande. Systemet skal over de næste fire år gøre miljødata om eksempelvis luft- og vandkvalitet øjeblikkeligt tilgængelige for såvel myndigheder, miljøeksperter, forskere og borgere.
Danskerne i Atkins kommer således til at spille en nøglerolle i forhold til at definere de tekniske standarder, som alle EU-lande skal gøre deres miljødata tilgængelige efter, så de fremstår ensartet og kan indsamles automatisk og hurtigt via internettet.
”Oplysningerne bruges til at overvåge miljøtilstanden i Europa. Med friske miljødata i hånden kan EU nemmere påvirke de enkelte lande til at gøre noget ved aktuelle miljøproblemer,” siger programchef Chris Steenmans fra Det Europæiske Miljøagentur med hovedsæde i København.

Mere fra Martha

Martha Madsen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere