22.11.2012  |  Kommunikation

Danske pensionskasser investerer i israelske bosættelser

Danske pensionskasser og investeringsforeninger investerer kundernes opsparinger i ulovlige israelske bosættelser, viser ny undersøgelse fra DanWatch. Det samlede beløb løber op i mere end to milliarder kroner.

En ny undersøgelse foretaget af DanWatch viser, at Danmarks ti største pensionskasser og otte største investeringsforeninger har henholdsvis 1.125 og 1.135 milliarder kroner stående i virksomheder, der støtter de israelske bosættelser på besat palæstinensisk land. Det skriver danwatch.dk.

Læs også: Dansk universitet dropper samarbejde med ulovlige israelske bosættelser

Pensionskasserne og investeringsforeningerne forklarer over for DanWatch, at deres investeringer lever op til FN’s principper for ansvarlige investeringer, og at aktiebeholdningerne løbende vurderes ud fra principperne i Global Compact. Global Compact er FN’s initiativ for virksomheder, der forpligter sig til at leve op til grundlæggende standarder indenfor menneskerettigheder, miljø, antikorruption og arbejdstagerrettigheder.

PFA vil påvirke virksomhederne på Vestbredden
Thomas Torp, der er kommunikationsdirektør i Danmarks største pensionskasse PFA, erkender, at Vestbredden kan være et problematisk område at investere i, men han mener ikke, at frasalg vil rykke noget.

Læs også: Uetiske investeringer giver medietæsk

“Vi anerkender fuldt ud, at der væsentlige etiske problemer forbundet med investeringer i virksomheder, der opererer på Vestbredden”, udtaler han til DanWatch.

“Men vores udgangspunkt er, at vi som investorer ikke løser nogen problemer ved at sælge ud af aktierne. Vi mener, at vi bidrager bedst ved at bedrive aktivt ejerskab og forsøge at påvirke de her virksomheder.”

Thomas Torp bekræfter overfor DanWatch, at PFA i øjeblikket har verserende sager overfor nogle af virksomhederne. Han afviser dog at oplyse, hvilke det drejer sig om.

- OWG

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere