19.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Danske redere vil forbyde tung bunkerolie

Danmarks Rederiforening forlanger nu, at det det bliver forbudt for alle skibe at bruge tung og forurenende bunkerolie omkring klodens nordlige pol i Arktis.

Det er i dag forbudt for alle skibe at bruge tung og forurenende bunkerolie som brændstof rundt om Antarktis – Sydpolen. Det forbud skal også gælde for klodens nordlige pol i Arktis, hvis det står til Danmarks Rederiforening.

Foreningen appellerer til, at den danske regering fremfører ovenstående krav overfor FN’s Søfartsorganisation, IMO, og at sagen tages op med ligesindede lande såsom Norge. Det skriver finans.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Norsk rederibranche vil sikre miljø og arbejdsforhold

”Forbuddet skal vedtages i IMO, så det kommer til at gælde for alle skibe uanset flag. Så sikrer vi den ønskede miljøgevinst, og samtidig undgår vi konkurrenceforvridning”, siger Jesper Stubkjær, som er chefkonsulent hos Danmarks Rederiforening.

Mørk polaris
Appellen fra de danske redere tager afsæt i en hensyntagen til klima og miljø. Svær bunkerolie udsender nemlig svovl til omgivelserne, og når den tunge olie afbrændes i arktiske egne, dannes ifølge finans.dk små sodpartikler, som falder ned og farver polarisen mørk.

En mørkere is optager mere af solens varme, hvilket har den konsekvens, at isens afsmeltning øges, og vandstanden i havene stiger.

Læs også: FN: Klimaændringerne vil ramme kloden hårdt

Fra IMO’s side anbefales det, at alverdens rederier fra 2017 bruger den mindre miljøskadelige marinediesel ved søfart i de arktiske farvande. Denne diesel er dog dobbelt så dyr som tung olie, og vælger et rederi den miljøvenlige, men dyrere udgave, vil rederiet have svært ved at konkurrere med andre, som ikke gør.

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) har ikke ønsket at kommentere på opfordringen.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere