22.02.2018  |  Kommunikation

Danske virksomheder i fælles alliance: Vil skubbe til udviklingen af energi-effektive og sunde bygninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

En række danske aktører har sat sig i spidsen for at fremtidssikre bygningers energiforbrug og indeklima med et globalt kvalitetsmærke; Active House. Og nu får Active House-netværket, der bl.a. tæller partnere som DTU, Teknologisk Institut, Rockwool og Velux, en ny afgørende medspiller i form af Schneider Electric.

Ifølge EU-Kommissionen står bygninger for ca. 40 procent af al den energi, vi bruger. Derfor er det ikke tilfældigt, at en række stærke danske og internationale aktører har dannet fælles front for at sætte energioptimering på tapetet – ikke bare i Danmark, men på globalt plan. Det sker via det globale netværk og kvalitetsmærke Active House.

Partnerne, der består af arkitekter, ingeniører, tænketanke, forskningsinstitutter og virksomheder, bidrager med hver deres ekspertise, men en fælles agenda om at gøre bygninger bedre for både klimaet og for de mennesker, der bruger bygningerne. Nu får partnerskabet et nyt, afgørende medlem, der skal sætte yderligere skub til udviklingen.

Fra vægge til vinduer til intelligent elektricitet
Schneider Electric, som er førende inden for automatisering og energioptimering, har netop sat blæk på aftalen om at blive en del af Active House, der blev etableret i 2011.

”Vi har brugt de første år på at etablere fundamentet for Active House, og nu skal vi for alvor ud og bruge netværket og skubbe til innovationen af bygninger. Her spiller Schneider Electric en hovedrolle med deres ekspertise og løsninger inden for energistyring af elektriciteten. Vi er begejstrede over at byde dem velkommen som en stærk global partner og en af de absolut førende inden for løsninger af sunde, bæredygtige bygninger,” siger Lone Feifer, generalsekretær i Active House.

Mange overser indeklimaet
En af de debatter, Active House og Schneider Electric især vil sætte skub under, er, at sunde bygninger både skal være sunde for klimaet og for indeklimaet.

De seneste års stigende fokus på at optimere bygningers energiforbrug har nemlig betydet, at mange er kommet til at nedprioritere bygningers indeklima. Det er et problem, fordi vi mennesker bruger størstedelen af vores tid indendørs – faktisk op mod 90 procent i byområderne ifølge tal fra EU-Kommissionen. Men op til 30 procent at bygningsmassen er ikke konstrueret til at give et sundt indeklima. Ifølge Healthy Homes Barometer 2017 lever hele 84 millioner europæere i fugtige og usunde boliger.

”Det er relativt nemt at opsætte mål for energiforbrug og lave lovgivning på området. Det er straks vanskeligere at måle og veje komforten og trivslen i en bygning, som uundgåeligt har betydning for vores produktivitet og velvære. Derfor har vi sat en udvikling og debat i gang med nogle aktører, der vil have indeklimaet med i ligningen omkring sunde bygninger, og vores mærkningsordning er med til at blåstemple de bygninger, der opfylder netop disse krav,” siger Lone Feifer fra Active House.

Tanke på helheden
For at kunne få Active House-mærkatet vurderes en bygning på en række kriterier ud fra tre principper; komfort, energi og miljø. Det gælder fx mængden af lys, temperatur, luftkvalitet, strømforbrug, vandforbrug og boligmaterialer.

”Vi deler Active House’ ønske om at skabe bygninger, der ikke bare er gode for vores omgivelser, men også for de personer, der bruger dem – både privatboliger og erhvervsejendomme. Derfor ser vi frem til at være med til at understøtte den nye bølge inden for energioptimering, som tager højde for alle aspekter af bygningers energiforbrug,” siger Helene Egebøl, administrerende direktør hos Schneider Electric Danmark.

I Danmark er foreløbigt kun tre bygninger blevet certificeret som Active House, men flere er på vej. Og som en del af partnerskabet har Schneider Electric sat sig for at smage sin egen medicin. Således er energivirksomhedens danske hovedkvarter i Ballerup, som i daglig tale går under navnet ”Det grønne hus”, i gang med at blive certificeret som Active House. Certificeringen forventes at være på plads inden udgangen af februar 2018.

Mere fra Schneider Electric

Schneider Electric

www.schneider-electric.com

Schneider Electric Energy & Sustainability Services er blandt verdens førende strategiske rådgivere og implementeringspartnere inden for bæredygtige løsninger og strategier til virksomheder og kommuner.Med et internationalt team af eksperter hjælper Schneider Electric store danske såvel som internationale virksomheder med at udarbejde og implementere strategier for bæredygtighed på tværs af la…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere