23.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Danskerne hælder 50 mio. liter kaffe i vasken

Indhold fra partner Hvad er dette?

Køkkenvasken er fortsat den suverænt største kaffeforbruger i Danmark. 50 mio. kaffe hældes hvert år ud i de danske vaske, oplyste Nestlé Danmark under 3GF-topmødet (Global Green Growth Forum) i København.

Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, er en af verdens største leverandører af kaffe og er den største indkøber i verden af bæredygtig kaffe.

Men de 50 mio. liter kaffe, der hvert år vurderes at blive hældt ud i Danmark, er dog aftagende.

”Det er filterkaffe, der i langt overvejende grad hældes ud, og salget af filterkaffe er for nedadgående. Der bliver drukket færre kopper filterkaffe end tidligere, mens den individuelle kop kaffe som fx kaffekapsler eller pulverkaffe (Nescafé) er steget tilsvarende. Der er i Danmark en tendens til, at danskerne flytter caféen hjem i stuerne med det store kapseludvalg, hvor man ikke længere spørger sine gæster, om de vil have kaffe, men om hvilken kaffe de vil have,” siger Martin Broberg, kommunikationschef i Nestlé Danmark.

Derudover er madspilds-bølgen en årsag til det faldende salg af filterkaffe ifølge Nestlé Danmark.

”Mange kopper kaffe er gennem årene hældt i de danske køkkenvaske, og det er mange danskere blevet mere opmærksomme på. Det er også en grund til, at folk hellere vil brygge den ene kop kapsel- eller pulverkaffe, de har lyst til. Ud fra en forsigtig forudsætning om, at hver husstand hælder ca. 10 pct. af den bryggede filterkaffe i køkkenvasken, har Nestlé Danmark beregnet, at danskerne hælder ca. 50 mio. liter kaffe i køkkenvasken hvert år. Med det øgede salg af kaffekapsler og pulverkaffe og tilsvarende mindre salg af filterkaffe er spildet dog aftagende. Men det er stadig massivt, hvor meget kaffe, der går til spilde i de danske hjem og på de danske arbejdspladser,” siger Martin Broberg.

Yderligere informationer fås ved henvendelse til kommunikationschef Martin Broberg, Nestlé Danmark: 2321 2371

Nestlé er verdens største producent af fødevarer og drikke og omsætter på verdensplan for ca. 600 mia. kr. årligt. Selskabet har 340.000 ansatte. Nestlé producerer og sælger kendte mærker som fx Nescafé, Nespresso, Nesquik, KitKat, Smarties, After Eight, Fitness, Cheerios og meget mere.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere