27.01.2015  |  Klima, miljø og energi

DB Schenker og Maersk i samarbejde om mindre CO2

DB Schenker og Maersk Line indgår samarbejdsaftale om 20 procent mindre CO2 pr. skibscontainer inden 2020.

DB Schenker Logistics og Maersk Line har underskrevet en strategisk aftale om reduktion af CO2-udslip fra søfragt, som gælder i seks år.

Læs også: Maersk Line har nået sin CO2-målsætning for 2020

Samarbejdet lægger vægt på virksomhedernes fælles forpligtelse til bæredygtig vækst.

Maersk Line vil således påtage sig at reducere CO2-udslippene med 20 procent for hver container, som afskibes på vegne af DB Schenker Logistics fra nu af og indtil 2020 sammenlignet med 2014-niveauet.

"Samarbejdsaftalen er en milepæl for klimabeskyttelsen. Dette er den første aftale mellem en global udbyder af logistikserviceydelser og et containerrederi”, siger Dr. Karl-Friedrich Rausch, sustainability officer i Deutsche Bahn.  

Målet med aftalen
Målet med den seksårige aftale er at forstærke kundernes interesse i bæredygtig søfragt på markedet ved at bringe aspekter af bæredygtighed ind i forretningsmæssige beslutningsprocesser.

Ifølge DB Schenker er Maersk Line den foretrukne samarbejdspartner, fordi Maersk Line investerer i moderne, brændstofbesparende skibe, og fordi virksomhedens servicenetværk og skibsdrift er optimeret til at imødekomme de højeste standarder, hvilket samlet set reducerer forurenende udslip. Derudover kan Maersk Line beregne de miljømæssige forbedringer pr. transporteret container.

Læs også: Stena Line vil sejle på træsprit

"Samarbejdet fremmer større gennemsigtighed i bæredygtig containertransport, hvilket kan medføre betydelige miljøforbedringer i branchen. Ved at integrere miljøaspekter ved købsbeslutninger ændrer vi i fællesskab grundlæggende indkøbsproceduren i containerskibsfart”, siger Vincent Clerc, chief trade and marketing officer i Maersk Line.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere