20.05.2014  |  Klima, miljø og energi

DSB reducerer CO2-udledning med LED-arbejdslys

Ved at udskifte lysstofarmaturerne i en klargøringshal i Kastrup skærer Dansk Belysnings Service 300.000 kroner af DSB's el-regning og giver statsbanerne en årlig CO2-besparelse på mindst 100 ton.

Dansk Belysnings Service har udskiftet lyset i 732 lysstofarmaturer, som tænder hver gang et tog kører ind i DSB’s klargøringshal i Kastrup. Ud over en bedre lyskvalitet giver udskiftningen også mærkbare økonomiske fordele for DSB. 

”Det nye LED-lys betyder, at DSB sparer næsten 300.000 kroner på elregningen om året. Investeringen er tjent hjem på under tre år, og CO2-besparelsen er mindst 100 ton om året. Tiltaget er en stor fordel for miljøet,” siger Leif Glyager, teknisk lysdesigner i Dansk Belysnings Service.  

Læs også: Ikea sælger udelukkende LED-lys fra 2016

Han oplyser, at de nye LED-armaturer har en forventet levetid på op mod 12 år, er nemmere at rengøre, har fuld lysstyrke med det samme og ikke påvirkes af kulde.  

Det er DSB's infrastrukturleder Johnnie Jacobsen, der fik ideen til projektet på baggrund af virksomhedens strategi om at finde tiltag med markant gevinst for forretning og miljø. På grund af de store miljømæssige og økonomiske fordele har DSB udvidet samarbejdet med Dansk Belysnings Service, og lyset skal nu udskiftes i 14 af landets andre anlæg fra Aalborg til Helsingør.

-TK

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere