01.12.2020  |  Klima, miljø og energi

De første storskala Power-to-X anlæg bør kunne stå klar i 2030

Ingeniørforeningen IDA er klar med strategi for, hvordan Power-to-X kan udvikles i Danmark.

Ingeniørforeningen IDA er kommet med et udspil til hvordan Power-to-X kan deles på tværs af sektorer.

Det skriver Ingeniøren.

Forslaget går ud på at der oprettes forskningscentre på de danske universiteter, således at forskningsresultater bliver tilgængeligt for interesserede virksomheder og forskere.

Udspillet kommer i kølvandet på en plan der tidligere på måneden blev fremlagt af aktører fra energibranchen, hvori myndighederne opfordres til kickstarte PtX i Danmark.

Læs også: Danske Power-to-X-ambitioner kan blive svære at indfri

Første initiativ bør være test, demonstrationer og forskningsarbejde. Forskningscentrene skal stadig spille den vigtige rolle som koordinatorer for vidensdeling.

Strategien fra IDA dækker de kommende 10 år frem imod 2030, hvor de første storskala PtX anlæg burde kunne være klar. Det er det første reele bud på tidshorisonten indenfor kommerciel brug af PtX.

”Vi står over for en gentænkning af hele vores energisystem, og vi har heldigvis medvind, når det kommer til Power-to-X. Vi ser i dag allerede investeringer både i store brintanlæg, i brint-infrastruktur og projekter, der kombinerer brint med vedvarende energi. Vores Power-to-X-strategi rækker langt ud over 2030, fordi det er en væsentlig del af løsningen mod et fossilfrit samfund, og vi bidrager gerne med løsninger og det videre arbejde", siger Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere