01.12.2020 | Klima, miljø og energi
De første storskala Power-to-X anlæg bør kunne stå klar i 2030
Ingeniørforeningen IDA er klar med strategi for, hvordan Power-to-X kan udvikles i Danmark.
Ingeniørforeningen IDA er kommet med et udspil til hvordan Power-to-X kan deles på tværs af sektorer.
Det skriver Ingeniøren.
Forslaget går ud på at der oprettes forskningscentre på de danske universiteter, således at forskningsresultater bliver tilgængeligt for interesserede virksomheder og forskere.
Udspillet kommer i kølvandet på en plan der tidligere på måneden blev fremlagt af aktører fra energibranchen, hvori myndighederne opfordres til kickstarte PtX i Danmark.
Læs også: Danske Power-to-X-ambitioner kan blive svære at indfri
Første initiativ bør være test, demonstrationer og forskningsarbejde. Forskningscentrene skal stadig spille den vigtige rolle som koordinatorer for vidensdeling.
Strategien fra IDA dækker de kommende 10 år frem imod 2030, hvor de første storskala PtX anlæg burde kunne være klar. Det er det første reele bud på tidshorisonten indenfor kommerciel brug af PtX.
”Vi står over for en gentænkning af hele vores energisystem, og vi har heldigvis medvind, når det kommer til Power-to-X. Vi ser i dag allerede investeringer både i store brintanlæg, i brint-infrastruktur og projekter, der kombinerer brint med vedvarende energi. Vores Power-to-X-strategi rækker langt ud over 2030, fordi det er en væsentlig del af løsningen mod et fossilfrit samfund, og vi bidrager gerne med løsninger og det videre arbejde", siger Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet
Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.
Samfund

Flere danskere handler brugt for at bekæmpe overforbrug
43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbrug. For bare fem år siden var det tal blot 18 procent. Det meddeler Danmarks største markedsplads, DBA i det årlige genbrugsindeks, der afdækker den danske genbrugsøkonomi, vaner og tendenser.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med at blive klimaklar
Særligt for SMV'erne kan det være en udfordring at skabe sig et overblik over virksomhedens samlede klimapåvirkning. Det får 50 virksomheder nu eksperthjælp til at lægge en plan for.
Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2
Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.
Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts
Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.
Klima, miljø og energi

To projekter skal accelerere cirkulært byggeri
Det skal være nemt og sikkert for byggebranchen at vælge genbrugsmaterialer. Kvaliteten af de genbrugte materialer skal være dokumenteret. Og så skal de være langt mere tilgængelige. Nu går universiteter og byggebranche sammen i to store konsortier - udvalgt af Realdania og Innovationsfonden - for at accelerere den grønne omstilling af byggebranchen.