Den Grønne Fond er klar til 100 millioner danske kroner

Den globale grønne fond, der skal kanalisere klimastøtte til udviklingslande, kan snart begynde arbejdet. Det er resultatet af intense forhandlinger med en aktiv dansk indsats.

28.05.2014

CSR.dk

Klimafinansiering er en forudsætning for at realisere de store og relativt billige reduktionspotentialer i ulandene, og for at de mest sårbare ulande kan gennemføre de nødvendige tilpasninger. Tilbage i 2009 forpligtede verdens udviklede lande, herunder Danmark, sig på COP15 i København til at mobilisere 100 milliarder dollars om året til klimaindsatser i udviklingslande fra 2020.

Læs også: Ny aftale skal skabe grøn vækst i udviklingslande

En væsentlig del af støtten forventes at flyde gennem Den Grønne Fond, der er dedikeret klimatiltag i ulande, der kan sikre reduktion af drivhusgasser og tilpasning til klimaforandringerne.

Fondens bestyrelse er nu nået til enighed om de sidste betingelser for, at fonden kan begynde at modtage bidrag. Det skete efter intense forhandlinger, hvor Danmark spillede en aktiv rolle – blandt andet om hvilken type projekter fonden skal støtte.

Fonden får en væsentlig rolle i kampen mod klimaforandringer
Den Grønne Fond er desuden et vigtigt led i forhandlingerne om den globale klimaaftale, som efter planen skal vedtages i 2015 i Paris. Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen bekræfter, at Danmark står klar med 100 millioner kroner til fonden.

"Fonden bliver et vigtigt instrument i kampen mod klimaforandringerne. Med den sikrer vi finansiering af klimatiltag i ulande, der kan bidrage til reduktion af drivhusgasser og tilpasning til klimaforandringerne. Og ikke mindst sender vi et positivt signal til de internationale klimaforhandlinger, der netop nu er på vej ind i en afgørende fase og skal munde ud i en global klimaaftale næste år i Paris.", siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Læs også: Grøn milliardfond på vej i FN-regi 

Danmark var blandt de allerførste lande, der gav tilsagn om et konkret bidrag til fonden.

- JKK 

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V