19.12.2019  |  Samfund

Design med udgangspunkt i upcycling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Designer Stina Resting har en passion for alternative materialer. Hun puster nyt liv i udtjente tekstiler, og udfordrer vores gængse forestilling om både materialevalg og teknik. Flere gange har hun haft fingrene i DFD's udtjente tekstiler.

I sit værksted i Faxe arbejder Stina Resting eksperimenterende og undersøgende. Her er plads til både millimeterpræcision og skæve idéer. Og derfor er det også faldet hende naturligt at arbejde med udtjente tekstiler fra DFD.

Upcycling og dekonstruktion på skoleskemaet
Samarbejdet mellem Stina og DFD startede i forbindelse med et undervisningsforløb på Textilskolen i Holte. Her stod Stina i spidsen for et forløb om upcycling og dekonstruktion af tekstiler. Materialerne, som eleverne skulle arbejde med, kom fra DFD.

Eleverne forvandlede kasserede overalls, jakker og arbejdsbukser fra industrien til unikke kreationer. Selvom forløbet bød på en del knækkede nåle, der ikke kunne klare mosten i det grove arbejdstøj, fik eleverne undervejs en ny fornemmelse for materialer og ressourcer. Afslutningen på forløbet kulminerede med filmen READYMADE, som Stina har instrueret, mens filmfortæller Preben Lorentzen har stået bag kameraet.      

Forløbet var så populært, at Stina gennemførte en lignende workshop i november på Den Skandinaviske Designhøjskole. Under overskriften ”Deconstruction & Up-cycling” forvandlede skolens studerende det udtjente og kasserede arbejdstøj til nye designs på kun tre dage. 

Denim fra plejen som del af en klimaudstilling
Stina arbejdede også med DFD’s kasserede tekstiler i projektet ”White Time”. Projektet var en del af udstillingen ”CLIMATE – Change for a Sustainable Future” på Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK).

Omdrejningspunktet i projektet var denim, som er en af de mest populære beklædningsgenstande, men desværre også et af de mest miljøbelastende. Derfor blev der i ”White Time”-projektet arbejdet med udtjent denim fra plejen. Læs mere om projektet i artiklen ”Sådan kan nye partnerskaber minimere tekstilspild”.

Læs portrættet af Stina Resting på DFD’s blog, Ternede Fortællinger.

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere