16.04.2015  |  Klima, miljø og energi

Det Økologiske Råd: Manglende politisk vilje spænder ben for biogas

Biogas kan være en god erstatning for diesel til tungere transportmidler, vurderer Det Økologiske Råd. Desværre får biogassen ikke megen hjælp fra lovgiverne.

Trods politikernes skærpede fokus på et fossilfrit samfund, er der ikke megen hjælp at hente hos lovgiverne, når det handler om at forbedre betingelserne for biogas, der særligt egner sig til tungere transportmidler som busser og lastbiler. 

Læs også: Kasserede fødevarer bliver til biogas

Det mener Det Økologiske Råd, som peger på, at der mangler politisk vilje til at gøre biogas mere anvendeligt, på trods af at det private marked har set mulighederne, og at de miljømæssige fordele er indiskutable. 

”Biogas er det mest klimavenlige brændstof af alle. CO2-fortrængningen er på mere end 100 procent. Derfor er det ærgerligt, at politikerne endnu ikke har fået ændret rammebetingelserne, så udviklingen kan fortsætte”, siger Jeppe Juul, transport- og energipolitisk medarbejder i Det Økologiske Råd.

Læs også: Dong og Envo indgår aftale om bionaturgas

I rådet undrer man sig over, at Christiansborg ikke griber incitamentet ude hos de relevante parter.

”Det, der er nødvendigt, for at udviklingen for alvor kan tage fart, er en sænkning af brændstofsafgiften på gas, et økonomisk tilskud til køb af nye køretøjer som fx busser eller en kombination af begge tiltag. Der er nemlig stor velvilje fra kommunernes og vognmændenes side, selvom det er lidt dyrere at køre på biogas end på diesel”, siger Jeppe Juul. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere