Det innovative kick mod en bæredygtig fremtid

Climate-KIC Nordic trækker som del af EU’s videns- og innovationsnetværk på enorme ressourcer. D. 10/11 deltager netværkets nordiske chef i en debat på Christiansborg om det bæredygtige samfund i 2030, målåret for FN’s verdensmål

Climate-KIC's Nordiske direktør Susanne Pedersen: Mange flere virksomheder til at se markedsmulighederne i en aktiv klimaindsats.

03.11.2016

CSR.dk

Climate-KIC er udsprunget af the European Institute of Innovation and Technology (EIT) og har til formål at samle private, offentlige og uddannelsesmæssige interesser i kampen mod klimaændringer. Dermed rammer initiativet lige durk ned i tre af FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig fremtid, nemlig nr. 9 (Industriel innovation og infrastruktur), 13 (Klimaindsats) og 17 (Partnerskaber for handling).

Direktør i Climate-KIC Nordic, Susanne Pedersen vil tage udgangspunkt i disse tre FN-mål, når hun deltager i bæredygtighedsdebatten på Christiansborg sammen med fire andre centrale aktører. Selv om de hver især dækker forskellige verdensmål, er hun sikker på, at de vil finde mange fællesflader, for områderne breder sig ind over hinanden.

”Vores primære mål har jo også en effekt i forhold til målene for fx kvalitetsuddannelse, bæredygtige byer, bæredygtigt skov- og landbrug samt ansvarligt forbrug. Man kan ikke se på målene isoleret,” slår Susanne Pedersen fast.

Europas største
Climate-KIC kan bryste sig af at være Europas største offentlige-private innovationspartnerskab inden for klima, og samler mere end 250 partnere i et trekantssamarbejde med på den ene side både store og små virksomheder, på den anden side universiteter og dets studerende, og som den sidste byer og regioner. Endelig har Climate-KIC også verdens største ”clean-tech” accelerator-program med mere end 800 start-ups i porteføljen. Partnerne i netværket får hjælp til at løse konkrete problemstillinger, udveksler og deler viden, og der bliver i fællesskab skabt en fødekæde af Change Agents, unge studerende og iværksættere, der kan bidrage til klimaindsatsen.

”I den nordiske del af netværket fokuserer vi specielt på byernes udfordringer, og vi har derfor en lang række af de største nordiske byer med som partnere, blandt andet København, Helsinki, Malmø, Aarhus, Trondheim, og Gøteborg,” fortæller Susanne Pedersen og fortsætter: ”På europæisk niveau gør vi samlet set en stor indsats og har allerede uddannet mere end 1600 mennesker i innovation og iværksætteri, søsat en lang række innovationsprojekter og hjulpet mere end 800 iværksættere med rådgivning, validering af deres ideer og kobling med investorer”.

Susanne Pedersen tilføjer, at Climate-KIC medarrangør af en stor international konference i Malmø den 30.11-2.12: ”Sustainable City Development”, der fokuserer på byernes muligheder for at efterleve og tage ejerskab af FNs klimamål”.

Prominent virksomhed med klare klimamål
Blandt de nordiske partnere finder man prominente virksomheder som Rockwool, der har taget klima-målene til sig. Selv for en stor virksomhed med et internationalt netværk at trække på, har Climate-KIC meget at byde ind med.

”Rockwool har for nylig forpligtet sig til at arbejde aktivt for 9 af målene, og her forsøger vi at afdække, hvor vi kan understøtte dem bedst muligt i deres indsats,” oplyser Susanne Pedersen.

Det bæredygtige samfund anno 2030
De fem aktører, der mødes til debatten d. 10. november, har alle fået den samme opgave: de skal give deres vision for, hvad det bæredygtige samfund er, når verdensmålene efter hensigten er opfyldt i 2030. Susanne Pedersen understreger, at vi ikke kan forvente, at verden til den tid er blevet fri for fossilt CO2, og det er heller ikke målet på kort sigt. Målet er et ”Low Carbon” samfund, og her ser hun store potentialer, som ligger lige for at blive indhøstet.

”Vi skal få mange flere virksomheder til at se markedsmulighederne i at reducere deres udledning af fossilt CO2 og træk på naturens ressourcer ved at skabe nye spændende måder at gøre tingene på. Som netværk skal Climate-KIC neutralt og objektivt vise, hvordan det kan gøres økonomisk holdbart, så det ikke bare hjælper virksomhederne selv, men andre virksomheder, som vil gå samme vej,” siger Susanne Pedersen og indvarsler dermed et samfund, hvor innovation ikke længere er begrænset til virksomhedernes egne laboratorier, men foregår i åbent land i partnerskaber med uddannelsesinstitutionerne, byer og regioner og offentlige institutioner. Dér vil Climate-KIC fortsat gerne indgå som facilitator til at få tingene til at spille sammen.

Debatseminaret afholdes d. 10. november i Fællessalen på Christiansborg og indledes med, at Rasmus Nordqvist, MF, Alternativet, og Esben Rahbek Pedersen, professor, CBS sætter scenen med en holdningsudveksling om bæredygtig politik og strategi.

De fire andre debattører er Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, Kent Martinussen, CEO, Dansk Arkitektur Center, Susanne Westhausen, Adm. direktør, Kooperationen, og Laust Leth Gregersen, politisk chef, Red Barnet, og forperson, Globalt Fokus. Seminaret sluttes af med en åben debat om partnerskaber for verdensmålene.

Læs mere om debatseminaret og tilmeld på http://www.csr-link.dk/?page_id=1499
Find flere oplysninger om Climate-KIC’s konference i Malmø her: http://www.climate-kic.org/events/sustainable-city-development-2016/

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus