Diabetesforeningen

diabetes.dk

Branche/Sektor:

Organisationer/NGO

Om

Diabetesforeningen er en patient- og interesseorganisation, der siden 1940 har støttet diabetikere. I dag har vi ca. 90.000 medlemmer og er dermed en af Danmarks største patientforeninger. I Diabetesforeningen kæmper vi diabetikernes sag.

Diabetesforeningens mål er at etablere relationer og samarbejde med virksomheder – private såvel som offentlig…

Læs mere  

Om

Diabetesforeningen er en patient- og interesseorganisation, der siden 1940 har støttet diabetikere. I dag har vi ca. 90.000 medlemmer og er dermed en af Danmarks største patientforeninger. I Diabetesforeningen kæmper vi diabetikernes sag.

Diabetesforeningens mål er at etablere relationer og samarbejde med virksomheder – private såvel som offentlige - om at øge indtægterne til kampen mod diabetes.

 

Strategisk ambition

Diabetesforeningen ambition er at være den NGO i Danmark, der er bedst til at samarbejde med virksomheder. Udgangspunktet er Cause Marketing og forståelse for de markedsvilkår virksomhederne arbejder på.

 

Baggrund

Virksomhederne får grundlæggende ganske meget ud af at samarbejde med velgørende organisationer. Især efter at FN har udpeget 17 verdensmål – også kaldet SDG. Diabetessagen er en klar differentieringsmulighed .

Diabetessagen er i dimension knapt så stor som kræftsagen. I runde tal lever 388.000 danskere med en kræftdiagnose eller har været i behandling. Tilsvarende er der mere end 280.000 danskere, der er diagnosticeret med diabetes. En fremskrivning fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at i 2030 vil 430.000 danskere have type 2-diabetes. Hertil kommer dem der har type 1-diabetes.

I mange partnerskaber tages der udgangspunkt i den dokumenterede sammenhæng, der mellem kost, motion og forebyggelsen af type 2-diabetes. Det betyder at vi på erhvervsområde udelukkende arbejder med bekæmpelsen af type 2-diabetes. Dermed er alle virksomheder, der arbejder med, producere eller distribuere fødevarer eller kan bidrage til at danskerne får mere motion, vores primære målgruppe.

Vores indsats virker bredt fordi når du bekæmper diabetes, slår du ”flere fluer med et smæk” fordi du samtidigt bekæmper hjerte-kar-sygdomme og visse kræftformer.

 

 

Kontaktpersoner

Kim Thines

Erhvervsansvarlig, CSR & Partnerskaber

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere