22.04.2022  |  Klima, miljø og energi

Dobbeltdækkertrailer skal bidrage til mere miljøvenlig levering

Indhold fra partner Hvad er dette?

For nyligt trillede en ny dobbeltdækkertrailer ind på vores vaskeri i Aalborg. Fremadrettet skal den sikre, at Odense Universitetshospital får leveret sine mange uniformer på mere miljøvenlig vis.

Store kunder kræver store investeringer
Ved udgangen af marts måned overtog vores vaskeri i Aalborg opgaven med at levere uniformer til Odense Universitetshospital - en opgave, der ikke blot stiller store krav til kapacitet og logistik, men også til transport og levering.

Med over 8.200 ansatte generer hospitalet nemlig op til 70 hospitalscontainere fyldt med snavsede uniformer på daglig basis, og det er derfor en betragtelig mængde af tekstiler, som skal fragtes til og fra hospitalet.

Det gav anledning til at re-tænke transporten og distributionen af de mange uniformer, og det var i den forbindelse, at idéen om den nye trailer blev født.

"Traileren er en del af divisionens ambition om at bidrage til et renere miljø.  Det faktum, at dobbeltdækkeren kan rumme 60 hospitalscontainere modsat den almindelige trailers kapacitet på 37, gør virkelig en forskel. De færre ture betyder, at vi kan reducere udledningen af CO2 og skadelige partikler markant. At det så også er en fornuftig forretning at sætte den ind, gør naturligvis ikke sagen værre," fortæller Lars Wartou, Markedschef, division Velfærd & Sundhed.

Færre ture på vejene
Med dobbeltdækkertraileren kan leverancerne i dag klares med én daglig tur mellem det nordjyske og den fynske hovedstad.

De to daglige ture med almindelig trailer er derfor fortid, og det har sine miljømæssige fordele. Investeringen i den nye dobbeltdækkertrailer betyder nemlig, at vaskeriet næsten kan halvere sit dieselforbrug og mængden af CO2-udledning på den specifikke opgave.

Som en sidegevinst er den nye trailer udstyret med en lift, hvilket letter og effektiviserer lastningsarbejdet betydeligt.

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere